Ülo Toomsalu • 26. mai 2005 kell 6:14

PM: Unicomi lepete lõpu aeg ajas linnajuhid tülli

Respublikaanidest linnajuhtide plaan lõpetada kiirkorras lepingud reklaamifirmaga Unicom kisub üles tüli võimuliitlase Keskerakonnaga, kes seda aga ei toeta.

Res Publicasse kuuluva linnapea Tõnis Paltsi ja abilinnapea Toivo Prommi eestvedamisel saatis linnavalitsus eile õhtul seitsmele linnaosavanemale kirja, milles soovitatakse 15 aasta pikkused lepingud reklaamifirmaga JC Decaux Unicom nädala jooksul lõpetada, kirjutab Postimees.

Neli kirja saanud linnaosavanemat on respublikaanid ja kolm keskerakondlased.

Kiri on ajendatud hiljutisest Tallinna ringkonnakohtu otsusest, millega kohus tunnistas kehtetuks Kristiine linnaosa ja Unicomi vahelise lepingu. Samas on erafirma lubanud otsuse riigikohtusse edasi kaevata.

«Tegemist on ilmselgelt linnale kahjulike lepingutega,» lausus Palts eile linnavalitsuse pressikonverentsil. Linna väidetav miljonitesse kroonidesse ulatuv kahju seisneb selles, et JC Decaux Unicom ei pea paviljonidel olevatelt reklaamidelt maksma reklaamimaksu ega paviljonide eest rendimaksu.

Keskerakondlasest Tallinna volikogu juhi Toomas Vitsuti sõnul tuleks enne lepingute ühepoolset lõpetamist ära oodata kohtuvaidluste lõpp. «Me tegelikult ei tea, milliste lahenditeni kohtus jõutakse, ja enne ei tohiks selliseid 180kraadiseid pöördeid teha,» lausus ta.

«Kui kohus leiab lõpuks, et lepingud pole õigustühised, tekiks Unicomil linna vastu üsna kopsakas nõue, mis on kindlasti kümneid miljoneid, kui mitte sadu miljoneid kroone ning sellist riski ei tohiks linnale võtta.»

Vitsut oli linnaosavanematele saadetud kirjast kuuldes eile häiritud. «Enne tuleks asjad ikka koalitsioonipartneriga läbi arutada, kui selliseid kirju saata, reedel hakkame seda koalitsiooninõukogus arutama,» lisas ta.

Hetkel kuum