Ülo Toomsalu • 15. juuni 2005 kell 6:14

SLÕL: Röövel tappis Narvas valuutavahetaja

Kurjategija mõrvas ööl vastu teisipäeva Narva valuutavahetuspunkti 35aastase naiskassiiri ja varastas seifist üle 200 000 krooni.

Ränga röövmõrva Narva jõe kaldal Kose tänava valuutavahetuspunktis avastasid eile hommikul piirivalvurid, kirjutab SL Õhtuleht.

«Elumaja esimesel korrusel asuv valuutavahetuspunkt on avatud kella 17ni. Majast mõnisada meetrit eemal asub piiriületuskoht, mille valvur märkas eile hommikul valuutapunkti lahtist ust,» ütles Viru ringkonnaprokurör Konstantin Rostovtsev. Piirivalvurid teatasid nähtust Falckile, mille turvamehed omakorda kutsusid politsei.

Korravalvurid leidsid valuutavahetuspunkti põrandalt 35aastase kassiiri Tatjana surnukeha.

Rostovtsevi sõnul oli naisele löödud tömbi asjaga pähe. «See võis olla haamer või isegi suur sepavasar. Ühtki noa- ega kuulihaava naisel ei olnud,» kirjeldas prokurör.

Valuutavahetuspunkti seifist oli kurjategija varastanud 206 000 krooni ja mingi summa Vene rublasid. Rostovtsev rääkis, et seif oli lahti keeratud laual olnud võtmega. Valuutavahetuspunktis polnud tema sõnul videovalvet ega isegi paanikanuppu. «Naine oli töötanud valuutavahetajana viis aastat. Tema kolleegil oli esmaspäeval puhkepäev ning Tatjana oli seal üksi,» kinnitas prokurör.

Kes võis olla röövmõrvar, oli ta Narva elanik või tulnud üle piiri Venemaalt, polnud eile õhtuks veel teada. Küsitleti Tatjana tuttavaid ja sõpru ning selle maja elanikke, kus valuutavahetuspunkt asub.

Hetkel kuum