21. juuli 2005 kell 7:34

Villu Reiljan: elektrihinna tõusu ei maksa isegi kaaluda

Keskkonnaminister ja Rahvaliidu esimees Villu Reiljan ütles tänases Maalehes, et mingisugustki elektrihinna tõusu varianti ei maksa isegi kaaluda.

Tänases Maalehes vastab keskkonnaminister Villu Reiljan lehe peatoimetaja Peeter Ernitsa ökomaksureformi puudutavaile ja üldiste keskkonaateemalistele küsimustele. Elektri hinnatõusu küsimusele vastas Reiljan järgmiselt: 'Teine asi on see, et Eesti Energiale anti nii palju CO2 kvooti, et sel aastal saab ta ülejäägi müügist vähemalt 500-600 miljonit, tuleval aastal ligi miljard, ületuleval aastal 1,5 miljardit. Mis tähendab, et mingisugustki elektrihinna tõusu varianti ei maksa isegi kaaluda. Üleliigse kvoodi müügist tulev rahavoog on nii suur, et see katab paari-kolmesajamiljonilised kulutused mitme-mitmekordselt.'

Majandus- ja kommunikatsiooniminister, Keskerakonna esimees Edgar Savisaar viitas tänases Eesti Päevalehes aga asjaolule, et osaliselt laekuvad keskkonnamaksud keskkonnainvesteeringute keskusesse (KIK), mida kamandab keskkonnaminister Villu Reiljan ? sellest ka keskkonnaministri huvi makse kiiresti tõsta.

Hetkel kuum