Lauri Matsulevitš • 3. august 2005 kell 8:31

Nõrk dollar kimbutab BMW-d

Maailima suurim luksusautode tootja BMW teatas teise kvartali kasumi langusest, mida põhjustas dollari langus ja kallinenud toormehinnad, vahendab Bloomberg.

Teises kvartalis teenis Bayerische Motoren Werke 663 miljonit eurot (10,3 miljardit krooni) kasumit, mida on 1,2% vähem kui möödunud aastal samal ajal. Kvartalimüük oli BMW-l 11,9 miljardit eurot (186 miljardit krooni).

Siiski ületas BMW analüütikute prognoose, kes ootasid keskmiselt autotootja kasumiks 648 miljonit eurot.

BMW juht Helmut Panke ütles juulis, et uuendatud 3-seeria mudel aitab sel aastal müüki tõsta, samal ajal kui nõrk dollar ja suurenenud materjalikuld vähendavad kasumit. Kuna BMW müüb neljandiku toodangust USA-s, tootes samal ajal kaks kolmandikku autodest Saksamaal, siis nõrk dollar vähendab USA-suunalise müügi kasumlikkust.

Hetkel kuum