7. september 2005 kell 11:22

Harjumaa arengukonverents: Oskustööliste põud saab Eestile saatuslikuks

Haridus- ja teadusministeeriumi kantsler Jaan Kallas sõnas, et oskustööliste põud saab Eestile saatuslikuks, kui kardinaalset pööret ei tule.

Õpilaste arv, kes võiksid minna kutsekooli on kõvasti vähenenud, sõnas ta. Harjumaal läheb kutsekoolidesse kolmandik õpilasi. Huvitava trendina näeb Kallas, et veerand Harjumaa gümnaasiumilõpetajaid ei lähe ei kõrgkooli ega kutsekooli.

Haridusministeeriumi kutse- ja täiskasvanuhariduse osakonna juhataja Andres Punga sõnul on kutseõppe maine hakanud veidi paranema. Ta avaldas lootust, et see suundumus jätkub, kuna oskustööliste põud on suur. Tema sõnutsi hakatakse kutseharidusega töötajaid rohkem väärtustama. Punga hinnangul tuleb praegu pool kogu töötajaskonnast kutsekoolidest.

Hetkel kuum