• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  ZoTobi toime säilib ka pärast viiruse eemaldamist

  Augusti keskel äratasid tähelepanu ZoTob-võrguussi laialt levivad variandid, mis ohustavad Windowsi kasutavaid arvuteid.
  Nakatus isegi sadu suurfirmasid, kohati omavahel võistlevate ZoTobi variantidega ja see võis asetada küsimärgi alla kogu vastava firma võrgu funktsioneerimise. Need ussid tekkisid väga kiiresti, vähem kui nädal peale vastava Windowsi Plug-and-Play turvaprobleemi avastamisest.
  ZoTobi tagajärjel oli suuri häireid selliste firmade töös, nagu CNN, Financial Times, ABCNews. Paistab, et autorite püüdmisele rakendati seejärel kogu luuretalituste arsenal, sest juba 25. augustil arreteeriti Türgi kodanik Atilla Ekici (21) ja Venemaa-Maroko päritolu Farid Essebar (18), keda arvatakse nende võrgupahanduste taga olevat.
  Tähelepanuväärsust lisab kogu loole, et niisuguse kiirreageerimise käigus on avalikkus saanud harvaesineva võimaluse heita pilk võrgukuritegevuse tagamaadele. Näiteks on alust arvata, et Farid Essebarile maksti tema töö eest vastavalt sellele, kui palju antud võrguuss suurendas mingite reklaamide vaadatavust internetis.
  ZoTob oli kirjutatud selleks, et see levides muudaks nakatatud arvutite turvaseadistused madalaks ning seeläbi suurendaks soovimatute reklaamide vaadatavust arvutis.
  Kui viirus hiljem arvutitest eemal­dati, siis viiruse autoreid see enam ei kurvastanud, sest reklaamid avanesid madalate turvaseadistustega arvutis endiselt. Valdav enamik arvutikasutajaist neid ise paraku muuta ei oska.
  Mis aga viiruse kuulsaks tegi, oli autorite seisukohalt täiesti soovimatu kõrvalnähe ? arvutivõrkudes hakkasid erinevad ZoTobi variandid omavahel võistlema ja see mõjus laastavalt jõudlusele; samuti on arvatud, et kogu asi oli veidi kiirustades kokku klopsitud ning seegi võis viia süsteemi hangumisele. Pea­aegu tahaks öelda: tolle viiruse autorile tõi häda kaela teatud (läbimõtlemata) mõttes liialt efektiivne töö.
  Üldine tendents ongi, et pahatahtliku koodi levitajad ei püüa enam kuulsaks saada. Selle asemel otsivad nad avalikust võrgust arvuteid, mida on võimalik oma kontrolli alla saada, sest niisuguste arvutitega võib teha mõndagi, mis lõppkokkuvõttes raha sisse toob.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Agris Adamberg: tubakaaktsiisiga saaks tervisekahjusid vähendada
Aktsiisipoliitika võiks ümber teha nii, et vähem kahjulikud tooted maksustatakse väiksema aktsiisiga, kirjutab alternatiivsete tubakatoodete aktsiisi mõju uurinud Agris Adamberg.
Aktsiisipoliitika võiks ümber teha nii, et vähem kahjulikud tooted maksustatakse väiksema aktsiisiga, kirjutab alternatiivsete tubakatoodete aktsiisi mõju uurinud Agris Adamberg.
Homsest saab kaubelda Punktide aktsiatega
Punktid Technologies vastab Nasdaq Tallinna teatel kõigile börsil noteerimise tingimustele ning kauplemine võib First Northi alternatiivturul alata neljapäeval.
Punktid Technologies vastab Nasdaq Tallinna teatel kõigile börsil noteerimise tingimustele ning kauplemine võib First Northi alternatiivturul alata neljapäeval.
Parima juhi valem: rüsele omanikuga, murra stereotüüpi ja sütita kolleege Videod: kolme parima juhi töökaaslased räägivad suu puhtaks
Sel reedel selgub Pärnu Juhtimiskonverentsil 2022 Eesti parim tippjuht. Märtsi lõpus valis žürii finalistideks LHV juhi Madis Toomsalu, häirekeskuse juhi Kätlin Alvela ja Enefit Greeni juhi Aavo Kärmas.
Sel reedel selgub Pärnu Juhtimiskonverentsil 2022 Eesti parim tippjuht. Märtsi lõpus valis žürii finalistideks LHV juhi Madis Toomsalu, häirekeskuse juhi Kätlin Alvela ja Enefit Greeni juhi Aavo Kärmas.
Netflix koondas tulude langemise tõttu 150 inimest
Netflix koondas töötajad vaid kuu aega pärast seda, kui teatas, et kaotas esimest korda viimase kümnendi jooksul tellijaid.
Netflix koondas töötajad vaid kuu aega pärast seda, kui teatas, et kaotas esimest korda viimase kümnendi jooksul tellijaid.
Nordea Eesti: vastutustundliku tegutsemise alustalaks on hoolivad töötajad ja kaasav juhtimine
Vastutustundlikkus on Nordea Eesti jaoks ainus viis, kuidas äri teha. Põhjamaise finantsettevõttena tegutsetakse oma klientide teenindamise ja nende unistuste täitmisele kaasaaitamise nimel. Ettevõtte töötajad lähtuvad oma igapäevastes tegevustes sellest, milline on nende mõju seotud inimestele, ümbritsevale kogukonnale ja keskkonnale.
Vastutustundlikkus on Nordea Eesti jaoks ainus viis, kuidas äri teha. Põhjamaise finantsettevõttena tegutsetakse oma klientide teenindamise ja nende unistuste täitmisele kaasaaitamise nimel. Ettevõtte töötajad lähtuvad oma igapäevastes tegevustes sellest, milline on nende mõju seotud inimestele, ümbritsevale kogukonnale ja keskkonnale.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.