Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  ZoTobi toime säilib ka pärast viiruse eemaldamist

  Augusti keskel äratasid tähelepanu ZoTob-võrguussi laialt levivad variandid, mis ohustavad Windowsi kasutavaid arvuteid.
  Nakatus isegi sadu suurfirmasid, kohati omavahel võistlevate ZoTobi variantidega ja see võis asetada küsimärgi alla kogu vastava firma võrgu funktsioneerimise. Need ussid tekkisid väga kiiresti, vähem kui nädal peale vastava Windowsi Plug-and-Play turvaprobleemi avastamisest.
  ZoTobi tagajärjel oli suuri häireid selliste firmade töös, nagu CNN, Financial Times, ABCNews. Paistab, et autorite püüdmisele rakendati seejärel kogu luuretalituste arsenal, sest juba 25. augustil arreteeriti Türgi kodanik Atilla Ekici (21) ja Venemaa-Maroko päritolu Farid Essebar (18), keda arvatakse nende võrgupahanduste taga olevat.
  Tähelepanuväärsust lisab kogu loole, et niisuguse kiirreageerimise käigus on avalikkus saanud harvaesineva võimaluse heita pilk võrgukuritegevuse tagamaadele. Näiteks on alust arvata, et Farid Essebarile maksti tema töö eest vastavalt sellele, kui palju antud võrguuss suurendas mingite reklaamide vaadatavust internetis.
  ZoTob oli kirjutatud selleks, et see levides muudaks nakatatud arvutite turvaseadistused madalaks ning seeläbi suurendaks soovimatute reklaamide vaadatavust arvutis.
  Kui viirus hiljem arvutitest eemal­dati, siis viiruse autoreid see enam ei kurvastanud, sest reklaamid avanesid madalate turvaseadistustega arvutis endiselt. Valdav enamik arvutikasutajaist neid ise paraku muuta ei oska.
  Mis aga viiruse kuulsaks tegi, oli autorite seisukohalt täiesti soovimatu kõrvalnähe ? arvutivõrkudes hakkasid erinevad ZoTobi variandid omavahel võistlema ja see mõjus laastavalt jõudlusele; samuti on arvatud, et kogu asi oli veidi kiirustades kokku klopsitud ning seegi võis viia süsteemi hangumisele. Pea­aegu tahaks öelda: tolle viiruse autorile tõi häda kaela teatud (läbimõtlemata) mõttes liialt efektiivne töö.
  Üldine tendents ongi, et pahatahtliku koodi levitajad ei püüa enam kuulsaks saada. Selle asemel otsivad nad avalikust võrgust arvuteid, mida on võimalik oma kontrolli alla saada, sest niisuguste arvutitega võib teha mõndagi, mis lõppkokkuvõttes raha sisse toob.
 • Hetkel kuum
Kaimar Karu: valitsusjuhi üleskutse alandada müügihindu on populism
Kestlike lahenduste otsimise ja koostöö asemel kord kodanikke, kord ettevõtteid süüdlasena sihtmärgiks seadev riigivalitsemine on käpardlik, kirjutab ettevõtja, endine väliskaubanduse ja IT-minister Kaimar Karu vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Kestlike lahenduste otsimise ja koostöö asemel kord kodanikke, kord ettevõtteid süüdlasena sihtmärgiks seadev riigivalitsemine on käpardlik, kirjutab ettevõtja, endine väliskaubanduse ja IT-minister Kaimar Karu vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Kaimar Karu: valitsusjuhi üleskutse alandada müügihindu on populism
Kestlike lahenduste otsimise ja koostöö asemel kord kodanikke, kord ettevõtteid süüdlasena sihtmärgiks seadev riigivalitsemine on käpardlik, kirjutab ettevõtja, endine väliskaubanduse ja IT-minister Kaimar Karu vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Kestlike lahenduste otsimise ja koostöö asemel kord kodanikke, kord ettevõtteid süüdlasena sihtmärgiks seadev riigivalitsemine on käpardlik, kirjutab ettevõtja, endine väliskaubanduse ja IT-minister Kaimar Karu vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Novaturas jõudis kasumisse tagasi
Leedu reiskorraldaja Novaturas kasvatas esimeses kvartalis müügitulu 35% ja jõudis 2,3 miljoni euroga kasumisse.
Leedu reiskorraldaja Novaturas kasvatas esimeses kvartalis müügitulu 35% ja jõudis 2,3 miljoni euroga kasumisse.
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: mõistagi tabas mind raev, kuid härrasmees häält ei tõsta Täiendatud kell 9.53
Kui härrasmees saab töötukassast kõik plaanid põõsasse paiskava vastuse, siis otsib ta delikaatselt üles augud seaduses ja pääseb ilma suurema tolmutamiseta teispoole kiviseina, kirjutab Äripäeva kolumnist Üllar "Myrakas" Priks.
Kui härrasmees saab töötukassast kõik plaanid põõsasse paiskava vastuse, siis otsib ta delikaatselt üles augud seaduses ja pääseb ilma suurema tolmutamiseta teispoole kiviseina, kirjutab Äripäeva kolumnist Üllar "Myrakas" Priks.
Raadiohitid: kui palju kinnisvaraturg veel kukub?
Kinnisvara on jätkuvalt kuum teema: Tõnu Toompark ja Lenno Uusküla rääkisid raadiohittides, kuidas turg käitub praegu ja lähitulevikus.
Kinnisvara on jätkuvalt kuum teema: Tõnu Toompark ja Lenno Uusküla rääkisid raadiohittides, kuidas turg käitub praegu ja lähitulevikus.
Fantoomliitujad vabastasid gigavati jagu võrguvõimsust
Võrguettevõtete andmetel on fantoomliitujad pärast elektrituruseaduse muudatuste jõustumist vabastanud juba üle 1000 megavati jagu võrguvõimsust.
Võrguettevõtete andmetel on fantoomliitujad pärast elektrituruseaduse muudatuste jõustumist vabastanud juba üle 1000 megavati jagu võrguvõimsust.
Raadiohommikus: Võrumaa, Rootsi ja kaugemadki kohad
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis tuleb juttu immigratsioonipoliitikast, Nursipalust ja Rootsist.
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis tuleb juttu immigratsioonipoliitikast, Nursipalust ja Rootsist.
Raadiohommikus võite teeninud õnnelikud ettevõtjad
Esmaspäevases raadiohommikus räägime äsja asutatud ja Rakveres suure hanke võitnud teedeehitusfirma osanikuga, Baltimaade ainsa kahe Michelini tärni restorani omanikuga ja ehitusfirma juhiga.
Esmaspäevases raadiohommikus räägime äsja asutatud ja Rakveres suure hanke võitnud teedeehitusfirma osanikuga, Baltimaade ainsa kahe Michelini tärni restorani omanikuga ja ehitusfirma juhiga.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.