• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vase hind lööb järjepanu rekordeid

  Vase hind Londonis tõusis reedel neljandat päeva rekordtasemele, sest toorainesse investeerivad fondid jätkasid juhtmetes ja torustikes kasutatava metalli ostmist, vahendab uudisteagentuur Bloomberg.
  Tooraine indekseid võrdlusbaasina kasutavad fondid ostavad metalli, sest mõned indeksid, nagu näiteks Goldman Sachsi tooraine indeks, on tänavu kerkinud ligikaudu 50 protsenti. Lisaks vasele aitab sellel indeksil tõusta ka nafta hinna kerkimine. Indekseid võrdlusbaasina kasutavad fondid on tänavu saanud kaks korda rohkem investeeringuid kui eelmisel aastal. Sellisteks fondideks on näiteks Credit Suisse toorainefond ja Barclays Global Investor Commodity Total Return Fund.
  ?Näha on, et ostetakse mitmesuguseid tooraineid, millest juhtival positsioonil on siiski nafta,? ütles Bache Financiali analüütik Angus McMillan.
  Vase hind on sel aastal kerkinud 20 protsenti ning seda on mõjutanud ennustused, et pakkumine ei suuda nõudlusega ühte jalga käia. Londoni metallibörsil on vase laovarud veidike siiski tõusnud ja ulatuvad 84 300 tonnini. Shanghai börsil on aga varud viiendiku võrra vähenenud ning on 32 900 tonni.
  Vase tulevikutehingute hind Londoni Metallibörsil tõusis reedel kauplemise käigus 3795 dollarini tonnist. Alates 19. septembrist on vase hind tõusnud 7,8%, mis on suurim nädalane tõus 1999. aasta juulist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Ulla: kui kukud, tõuse ja proovi uuesti!
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Meta jääb vähemalt Nasdaqil esialgu Facebookiks edasi
Nime Meta Platformsiks vahetanud Facebook kaupleb veel mõnda aega Nasdaqi börsil vana sümboli FB all.
Nime Meta Platformsiks vahetanud Facebook kaupleb veel mõnda aega Nasdaqi börsil vana sümboli FB all.
Majandus kasvas kolmandas kvartalis 8,6%
Eesti majandus kasvas kolmandas kvartalis aastaga 8,6%. Kiire kasv jätkus hoolimata möödunud aastal samal ajal juba hoo sisse saanud majanduse baasist, kuid jäi alla analüütikute ootustele, kes olid prognoosinud kolmandaks kvartaliks isegi kahekohalist tõusunumbrit.
Eesti majandus kasvas kolmandas kvartalis aastaga 8,6%. Kiire kasv jätkus hoolimata möödunud aastal samal ajal juba hoo sisse saanud majanduse baasist, kuid jäi alla analüütikute ootustele, kes olid prognoosinud kolmandaks kvartaliks isegi kahekohalist tõusunumbrit.
Raadiohommikus: anname 10 000 eurot ühe väärt idee eest
Nädala esimeses Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime pikemalt esmaspäeval algavast arvamuskonkursist Edukas Eesti, mida Äripäev korraldab juba 10. korda. Eesti Gaasi, If Kindlustuse, Ellex Raidla Advokaadibüroo, Forus Grupi, Swedbanki ja Rohetiigri toel aset leidva konkursi võitja pistab tasku 10 000 eurot. Et see summa võita, on vaja kirja panna ja saata üks Eesti elu ja majandust edasi viiv idee arvamusloo vormis.
Nädala esimeses Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime pikemalt esmaspäeval algavast arvamuskonkursist Edukas Eesti, mida Äripäev korraldab juba 10. korda. Eesti Gaasi, If Kindlustuse, Ellex Raidla Advokaadibüroo, Forus Grupi, Swedbanki ja Rohetiigri toel aset leidva konkursi võitja pistab tasku 10 000 eurot. Et see summa võita, on vaja kirja panna ja saata üks Eesti elu ja majandust edasi viiv idee arvamusloo vormis.