• Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Res Publica: Riigikohtu otsust tuleb järgida

  Taavi Veskimägi sõnul ei ole Res Publica jaoks tänane Riigikohtu otsus probleemne, kuna erakonnal on häid kohalikke kandidaate piisavalt.

  'Meil on üle Eesti väga palju häid kohalikke kandidaate, kellel on pädevus ja visioon kohaliku elu edasiviimiseks,? sõnas ta.
  'Lähitulevikku vaadates ütleksin, et näiteks Tallinnas võidavad sellest otsusest enim Res Publica ja Keskerakond, kellel on pikimad nimekirjad ja üleriigiliste poliitikute osakaal nimekirjades kõige väiksem. Probleemne on otsus kindlasti Reformierakonnale, kelle jaoks Riigikogu liikmete ja ministrite mängust eemaldamisel ei jäägi Tallinna poliitikasse ühtegi vähegi kogenud tegijat,' lausus Veskimägi.
  Samas on Veskimägi sõnul siiski kummastav Riigikohtu otsuse ajastatus.
  'Riigikohus tegi selle otsuse olukorras, kus sada tuhat inimest on juba oma hääle andnud eelvalimiste käigus,? lausus ta. Veskimägi lisas, et õigusselgus on kahtlemata vajalik, kuid see oleks pidanud saabuma juba enne eelvalimisi. Samuti on tema sõnul kahju, et Riigikohtul puudus julgus anda sisuline riigiõiguslik hinnang Riigikogu liikmete ameti ühildamatuse keeluletöötamisega kohaliku omavalitsuse volikogus.
  Taavi Veskimägi lisas, et inimesed ei tohiks lasta end juriidilistest nüanssidest kõigutada ja peaksid pühapäeval kindlasti minema valima, et anda hääl vastavalt oma eelistustele. 'Ükski hääl ei lähe raisku. Ka juhul, kui parlamendisaadiku asemel asub volikokku asendusliige, viib ta ellu erakonna valimislubadusi. Pealegi, Riigikogu liikmete volitused kohalikes volikogudes mitte ei lõpe, vaid peatuvad. See tähendab, et Riigikogu liikmetele jääb võimalus tulla kohalikesse volikogudesse tagasi,? sõnas Veskimägi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Madis Müür: Funderbeami puhul on hirm laes ja hinnad huvitavad. Aga kuidas Buffett ütleski?
Äkki võib vaikusehetke Funderbeamis näha mitte maailma lõpuna, vaid hoopis võimalusena, küsib investor Madis Müür vastukajana investor Toomase kommentaarile, milles too arutleb, kas rahapaigutustega nimetatud platvormil on tõesti nii hullusti, kui osaku hinnast paistab. Müürilgi on Funderbeami portfell n-ö vee all.
Äkki võib vaikusehetke Funderbeamis näha mitte maailma lõpuna, vaid hoopis võimalusena, küsib investor Madis Müür vastukajana investor Toomase kommentaarile, milles too arutleb, kas rahapaigutustega nimetatud platvormil on tõesti nii hullusti, kui osaku hinnast paistab. Müürilgi on Funderbeami portfell n-ö vee all.
El-Erian: Föderaalreserv peaks inflatsiooni tõttu kohe kurssi muutma
Majandusteadlase ja ülemaailmse finantsteenuste ettevõtte Allianzi peamise majandusnõuniku Mohamed El-Eriani sõnul peaks Föderaalreserv tunnistama, et inflatsioon ei ole ajutine ning viivitamatult jala gaasipedaalilt maha võtma, vahendab Bloomberg.
Majandusteadlase ja ülemaailmse finantsteenuste ettevõtte Allianzi peamise majandusnõuniku Mohamed El-Eriani sõnul peaks Föderaalreserv tunnistama, et inflatsioon ei ole ajutine ning viivitamatult jala gaasipedaalilt maha võtma, vahendab Bloomberg.
Täna õhtul on elekter tavapärasest 10 korda kallim
Novembri lõpp tõi Eestisse uued elektri hinnarekordid, täna on päeva keskmine hind 264 eurot megavatt-tunni ehk 26 senti kilovatt-tunni eest.
Novembri lõpp tõi Eestisse uued elektri hinnarekordid, täna on päeva keskmine hind 264 eurot megavatt-tunni ehk 26 senti kilovatt-tunni eest.
Advokaadibüroode TOP 2: aegade parim aasta tuleb tänavu
Walless rühkis tänavu advokaadibüroode edetabelis teisele positsioonile. Aasta eest olid nad 12. kohal.
Walless rühkis tänavu advokaadibüroode edetabelis teisele positsioonile. Aasta eest olid nad 12. kohal.