Res Publica: Riigikohtu otsust tuleb järgida

Taavi Veskimägi sõnul ei ole Res Publica jaoks tänane Riigikohtu otsus probleemne, kuna erakonnal on häid kohalikke kandidaate piisavalt.

'Meil on üle Eesti väga palju häid kohalikke kandidaate, kellel on pädevus ja visioon kohaliku elu edasiviimiseks,? sõnas ta.

'Lähitulevikku vaadates ütleksin, et näiteks Tallinnas võidavad sellest otsusest enim Res Publica ja Keskerakond, kellel on pikimad nimekirjad ja üleriigiliste poliitikute osakaal nimekirjades kõige väiksem. Probleemne on otsus kindlasti Reformierakonnale, kelle jaoks Riigikogu liikmete ja ministrite mängust eemaldamisel ei jäägi Tallinna poliitikasse ühtegi vähegi kogenud tegijat,' lausus Veskimägi.

Samas on Veskimägi sõnul siiski kummastav Riigikohtu otsuse ajastatus.

'Riigikohus tegi selle otsuse olukorras, kus sada tuhat inimest on juba oma hääle andnud eelvalimiste käigus,? lausus ta. Veskimägi lisas, et õigusselgus on kahtlemata vajalik, kuid see oleks pidanud saabuma juba enne eelvalimisi. Samuti on tema sõnul kahju, et Riigikohtul puudus julgus anda sisuline riigiõiguslik hinnang Riigikogu liikmete ameti ühildamatuse keeluletöötamisega kohaliku omavalitsuse volikogus.

Taavi Veskimägi lisas, et inimesed ei tohiks lasta end juriidilistest nüanssidest kõigutada ja peaksid pühapäeval kindlasti minema valima, et anda hääl vastavalt oma eelistustele. 'Ükski hääl ei lähe raisku. Ka juhul, kui parlamendisaadiku asemel asub volikokku asendusliige, viib ta ellu erakonna valimislubadusi. Pealegi, Riigikogu liikmete volitused kohalikes volikogudes mitte ei lõpe, vaid peatuvad. See tähendab, et Riigikogu liikmetele jääb võimalus tulla kohalikesse volikogudesse tagasi,? sõnas Veskimägi.

Hetkel kuum