Romet Kreek • 16. oktoober 2005 kell 22:00

Samsungi kasum kukkus kolmandiku võrra

Samsungi kolmanda kvartali kasum oli 1,9 triljonit woni (23,5 mld krooni). Ettevõtte tegevuskasum kukkus 22 protsenti, 2,1 triljonile wonile. Samas käive kasvas 1,4%, 14,5 triljonile wonile. Tulemused vastasid ootustele.

?LCD-teleriekraanide puudus, kõrgemad mobiiltelefonide hinnad ja tugev kiibinõudlus tõstavad kasumit neljandas kvartalis,? lubas ettevõtte investorsuhete juht Chu Woo Sik.

Turuväärtuselt Aasia suurima elektroonikatootja prognoos võib vähendada kartusi, et elektroonikakaupade hinnad langevad edasi.

?Samsung on konkurentidest ees ja genereerib stabiilselt kasumit suurendades toodangut, samal ajal kulusid kärpides, et vähendada hinnalanguse mõjusid,? ütles CJ Asset Manangementi fondijuht Lee Kun Hak. ?Neljanda kvartali väljavaade näib positiivne.?

Osalt oli Samsungi kasumi languses süüdi täiendav 200 mln dollari suurune trahv, mida USA valitsus nõudis DRAM-mälude hinnakartellkokkuleppes osalemise eest. Möödunud aastal pani firma seetõttu kõrvale 100 mln dollarit. Samsung nõustus maksma rikkumiste eest kokku 300 mln dollarit.

Maailma suuruselt teine LCD-tootja teatas, et selles kvartalis kasvab nõudlus ekraanide järele 7 protsenti ja see viib telerites kasutatavate ekraanide puudujäägini, mis võib kesta kuni tuleva aasta kolmanda kvartalini.

Hetkel kuum