Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tallinna Vesi väheste tõusjate seas

  Tallinna börsil kerkis reedel väheste tõusjate seas enim Tallinna Vee aktsia, mis kallines 1,4 protsenti.
  Tallinna Vee aktsia maksis börsi sulgemisel 14,39 eurot (225,15 krooni) ja selle käive oli 105 000 eurot (1,6 miljonit krooni).
  Tallinna Vesi on vaatamata oma kõrgele hinna/kasumi suhtele näidanud ilusat kasvu. Viimasel nädalal on aktsia hind küll veidi järele andnud, kuid läks reedel taas tõusule. Aktsiat toetavad välismaiste investorite analüüsid, mis ennustavad firmale kasvu. Minu arust on firma kasvu potentsiaal suuresti juba aktsia hinda sisse arvestatud, mis muidugi ei välista spekulatiivset lühiajalist tõusu. Usun, et aktsia hind jääb mõneks ajaks 14?15 euro vahele kõikuma.
  Lisaks Tallinna Vee aktsiale tõusid reedel ka Baltika ja Tallinna Kaubamaja aktsiad.
  Suurima käibega oli börsil Merko Ehituse aktsia, mida osteti-müüdi 1,5 miljoni euro (22,9 miljoni krooni) väärtuses. Merko aktsiaga tehti ka üks suurtehing 15 000 aktsiaga ning mitu keskmise suurusega tehingut 5000 aktsiaga. Merko aktsia hind langes 0,1 protsenti, makstes 20,67 eurot (323,42 krooni). Tundub, et Merko aktsia tõmbab seekord samuti natuke hinge, enne kui 21 euro (328,58 krooni) taset taas ründama asub. Tegelikult on natuke isegi küsitav, kas ta asub seda vahetult kohe uuesti ründama. Suurte plokktehingute tegemine paneb selle minu arust igatahes keskmise suurusega küsimärgi alla.
  Suurim langeja oli väikese käibe juures Klementi aktsia, mis odavnes 4,5 protsenti. Päeva siseselt isegi 11 protsenti miinuses olnud Klementi aktsia hind oli börsi sulgemisel 1,9 eurot (29,73 krooni).
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Kakskeelse Eesti visa, aga pöördumatu lõpp
Eestis on, sarnaselt teiste riikidega, vähemalt Ida-Euroopas, aset leidmas ajalooline mentaalne nihe, mis puudutab suhtumist vene keelde ja Russki Miri laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Eestis on, sarnaselt teiste riikidega, vähemalt Ida-Euroopas, aset leidmas ajalooline mentaalne nihe, mis puudutab suhtumist vene keelde ja Russki Miri laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
USA aktsiaturg tõusis neljandat nädalat järjest
USA aktsiaturg lõpetas reedel nädala tugeva tõusuga, kui investorite kindlust turgude osas on kasvatanud oodatust madalamad inflatsiooninumbrid, mis näitavad, et inflatsiooni tipp võib olla juba seljataha jäänud. Nii S&P 500 kui Nasdaqi indeks tõusid neljandat nädalat järjest, vahendab Reuters.
USA aktsiaturg lõpetas reedel nädala tugeva tõusuga, kui investorite kindlust turgude osas on kasvatanud oodatust madalamad inflatsiooninumbrid, mis näitavad, et inflatsiooni tipp võib olla juba seljataha jäänud. Nii S&P 500 kui Nasdaqi indeks tõusid neljandat nädalat järjest, vahendab Reuters.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand: kui iseloomud ei klapi, siis koostööd ei tule
Mitu aastat Coop Eestit juhtinud, siis Margus Linnamäe kutsel Apollo Grupi etteotsa läinud ning sealt idufirmasse Eurora lahkunud Jaanus Vihand soovis enne A. Le Coqi juhi positsiooni vastu võtmist näha, kuidas ettevõtte nõukogu tasandil suhted on.
Mitu aastat Coop Eestit juhtinud, siis Margus Linnamäe kutsel Apollo Grupi etteotsa läinud ning sealt idufirmasse Eurora lahkunud Jaanus Vihand soovis enne A. Le Coqi juhi positsiooni vastu võtmist näha, kuidas ettevõtte nõukogu tasandil suhted on.
Keskerakonna esimehena jätkab Jüri Ratas Aseesimehed Kõlvart, Kiik, Karilaid, Toom
Keskerakond valis tänasel kongressil esimehena jätkama Jüri Ratase.
Keskerakond valis tänasel kongressil esimehena jätkama Jüri Ratase.
Sõjast põgenenud ukrainlased kohtusid Eesti IT-kooli katsel: "Boltist räägitakse meil majandustunnis!"
IT-ettevõtjate asutatud kood/Jõhvi sisseastumiskatsetele saabunutest on tänavu veidi enam kui veerand pärit Ukrainast.
IT-ettevõtjate asutatud kood/Jõhvi sisseastumiskatsetele saabunutest on tänavu veidi enam kui veerand pärit Ukrainast.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.