Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pankade kasumid kasvasid

  USA suuruselt kolmanda panga JPMorgan Chase'i puhaskasum kasvas kolmandas kvartalis mullusega võrreldes 78%, 2,53 mld dollarini. Kasumi hüppelisele kasvule aitas kaasa finantsturgude kõikuvus, mis tõstis tulu kauplemisest rekordsuureks.
  JPMorgani kasum aktsia kohta kasvas 39 USA sendilt 71 sendile. Panga tulud kasvasid 16%, 14,47 mld dollarini. Aasta tagasi liitis pank endaga Bank One'i.
  Eile avaldas kolmanda kvartali tulemused ka bilansimahult USA suuruselt teine pank Bank of America. Panga kasum kasvas kümme protsenti, 4,13 mld dollarile, kusjuures kasumi kasvust raporteerisid kõik äriüksused. Panga kasum aktsia kohta kasvas 91 sendilt 1,02 dollarile.
  Esmaspäeval avaldas kvartalitulemused USA ja ühtlasi maailma suurim pank Citigroup, kelle kasum kasvas 35%. Panga kasum kasvas 5,31 mld dollarilt 7,14 mld dollarini. Citigroupi kasum aktsia kohta kasvas 1,02 dollarilt 1,38 dollarile. Suur osa kasumikasvust tuli erakorralisest tulust. Suurpankade kasumid ületasid analüütikute ootusi.
  Hinna ja kasumi suhtelt on USA pankade aktsiad odavad - Bank of America 9,8, Citigroup 11,2 ja JPMorgan 11,8. Pankade puhul vaadatakse rohkem hinna ja raamatupidamisväärtuse suhet, mille alusel on odavaim JPMorgan 1,13, Bank of America 1,67 ja kalleim Citigroup 2,03. Pangaaktsiate käsi on sel aastal käinud kehvasti. JPMorgani aktsia hind on aasta algusest langenud 13,4%, Bank of Americal 11,5% ja Citigroupil 7,7%.
  Ma ei soovita siiski nende pankade aktsiatesse investeerida.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Henn Sarv: mõttetu hinnaga elektrit ei pea ostma
Kui sõltud elektri börsihinnast, lülita vool täna tunniks ajaks välja - mõttetu hinnaga pole mõtet elektrit osta, kirjutab IT-koolitaja Henn Sarv.
Kui sõltud elektri börsihinnast, lülita vool täna tunniks ajaks välja - mõttetu hinnaga pole mõtet elektrit osta, kirjutab IT-koolitaja Henn Sarv.
Balti aktsiaturud võtsid pangaaktsiate mõjul kolmapäeval suuna allapoole
Balti aktsiaindeks kolmapäeval langes, kui viimaste päevade vedurid tulid hinnas allapoole. Langus oli põhjustatud Euroopa aktsiaturgude langusest ning sellest, et viimase kuu aja hinnaralli on investoreid pannud küsima, kas selline hinnatõus saab veel jätkuda, arvestades üldist majanduse olukorda?
Balti aktsiaindeks kolmapäeval langes, kui viimaste päevade vedurid tulid hinnas allapoole. Langus oli põhjustatud Euroopa aktsiaturgude langusest ning sellest, et viimase kuu aja hinnaralli on investoreid pannud küsima, kas selline hinnatõus saab veel jätkuda, arvestades üldist majanduse olukorda?
Reaalajas börsiinfo
Kui juhid, siis tee seda hästi
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Riik valmistub mereparkide lubade oksjoniks
Eestis meretuuleparke tahetakse ehitada hulgim ning nii mõnegi taotluse põhjal võib öelda, et sageli ka ühte ja samasse kohta, mistõttu kavatseb valitsus luua korra, kuidas konkureerivad hoonestusloa taotlused enampakkumisele panna.
Eestis meretuuleparke tahetakse ehitada hulgim ning nii mõnegi taotluse põhjal võib öelda, et sageli ka ühte ja samasse kohta, mistõttu kavatseb valitsus luua korra, kuidas konkureerivad hoonestusloa taotlused enampakkumisele panna.
Valitsus teisaldab punamonumendid Narvas. Kallas: Venemaa üritab monumente ära kasutada
Valitsus võttis teisipäeva varahommikul vastu otsuse teisaldada Narvas avalikust ruumist seitse Nõukogude Liidu sõjamonumenti.
Valitsus võttis teisipäeva varahommikul vastu otsuse teisaldada Narvas avalikust ruumist seitse Nõukogude Liidu sõjamonumenti.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.