Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Severstallat tõrjub Galvexi ostu kuuldused

  Severstallati finantsdirektor ja juhatuse liige Robert Dlohi lükkas ümber kuuldused, nagu tahaks Severstallat Muuga sadamas tegutsevat kuumtsinkimistehast Galvex Estonia üle võtta.
  ?Galvex on meile materjalide eest võlgu ligikaudu 5 miljonit dollarit. Me tahame enda raha kätte saada ja oleme andnud asja kohtusse,? sõnas ta.
  Rober Dlohi hinnangul on Galvexi väärtus võlast palju suurem ja seega ei saa kõne alla tulla automaatne ülevõtmine. Galvexi tehases on üles seatud Euroopa suurim galvaniseerimisliin.
  Ka polevat Severstallat huvitatud kuumtsinkimistehasest. ?See pole meie äri. Meil on Galvexiga olnud pikaajaline ja viljakas koostöö ja võla kättesaamisel sooviksime me seda mingit moodi jätkata,? kinnitas Dlohi. Samas ei soovinud ta kommenteerida emafirma Severstal plaane.
  Reedel avaldas maailma teraseäri kajastav Rootsi internetiportaal Steel Business Briefin teate, et Severstal võib üle võtta Galvex Estonia. Portaali andmetel on Severstali Lätis asuv tütarfirma Severstallat hankinud 4,2 miljoni dollari eest Galvexi võlakirju ning sellega on Venemaa terasehiiglane saamas Galvexi omanikuks.
  Galvex Estonia müügikäive oli 2004. aastal 562 miljonit krooni ja puhaskasum 113 miljonit krooni. Vaatamata suurele käibele võitles Galvex viimasel ajal pidevalt makseraskustega. Kuna selle aasta kevadel jäi Galvex laenumaksetega hätta, võttis ettevõtte üle viiest pangast koosnev sündikaat, mille eesotsas oli Euroopa üks suuremaid panku HypoVereinsbank (HVB).
  Pärast ülevõtmist müüs pankade sündikaat Galvexi kohe koos tema võlakoormaga Goldman Sachsile ja Deutsche Bankile edasi. Eelmisel nädalal läks Galvex Estonia lõplikult investeerimispankade Goldman Sachsi ja Deutsche Banki omandusse ning juhtimiskonsultantide kontrolli alla. Enne kui pangad Galvexi üle võtsid, kuulus 90 protsenti firmast ameeriklasele Daniel Bainile.
  Galvexi ­tehas on siiani Eestisse tehtud suurim ühekordne tööstusinvesteering ? 3,7 miljardit krooni. Pikka aega on liikunud kuuldused, et Venemaa terasekontsern Severstal tahab Galvexit oma kontrolli alla saada.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Soovime edu võitluses “aatemeestega”
Poliitikutel on kahtlemata õigus, et konkurentsiamet peaks olema võimekas ettevõtlusvabaduse regulaator, aga samamoodi tuleb olla meelekindel poliitilistes tõmbetuultes, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Poliitikutel on kahtlemata õigus, et konkurentsiamet peaks olema võimekas ettevõtlusvabaduse regulaator, aga samamoodi tuleb olla meelekindel poliitilistes tõmbetuultes, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tesla kaalub tehase loomist Kanadasse
Tesla teeb lobitööd Kanada provintsi Ontario valitsusega, et luua piirkonda uus kõrgelt arenenud tootmistehas, selgub täna meedias avaldatud dokumentidest.
Tesla teeb lobitööd Kanada provintsi Ontario valitsusega, et luua piirkonda uus kõrgelt arenenud tootmistehas, selgub täna meedias avaldatud dokumentidest.
Reaalajas börsiinfo
Konkurentsiameti uus juht: kinomonopol? Jah, see paistab JOKK
Sel nädalal konkurentsiameti peadirektorina alustanud Evelin Pärn-Lee kommenteeris Äripäeva raadio hommikuprogrammis avalikkuse tähelepanu all olnud juhtumeid, nagu kütusekartell ja kinomonopoli teke.
Sel nädalal konkurentsiameti peadirektorina alustanud Evelin Pärn-Lee kommenteeris Äripäeva raadio hommikuprogrammis avalikkuse tähelepanu all olnud juhtumeid, nagu kütusekartell ja kinomonopoli teke.
Läti saab Rail Balticule sõjalise liikuvuse raha
Läti Rail Balticu projekt on seotud sõjalise liikuvuse rahastamisega veidi vähem kui 5 miljoni euro ulatuses, selgus riigi transpordiministeeriumi esmaspäeval allkirjastatud lepingust Euroopa Kliima-, Infrastruktuuri- ja Keskkonnainspektsiooniga (CINEA).
Läti Rail Balticu projekt on seotud sõjalise liikuvuse rahastamisega veidi vähem kui 5 miljoni euro ulatuses, selgus riigi transpordiministeeriumi esmaspäeval allkirjastatud lepingust Euroopa Kliima-, Infrastruktuuri- ja Keskkonnainspektsiooniga (CINEA).
Väike-Maarja suurim maja leidis ostja
Väike-Maarja vallavanemal Indrek Keskülal oli reedel põhjust rõõmustada, sest läbirääkimised õppekeskuse ostjaga olid edukad ja majale puhutakse varsti uus elu sisse.
Väike-Maarja vallavanemal Indrek Keskülal oli reedel põhjust rõõmustada, sest läbirääkimised õppekeskuse ostjaga olid edukad ja majale puhutakse varsti uus elu sisse.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.