• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Euroala intressid jäid eile muutmata

  Euroopa Keskpank on valmis intresse tõstma ?mistahes hetkel?, ütles panga juht Jean-Claude Trichet eile intressiotsusele järgnenud pressikonverentsil.
  Eurostati viimastel andmeil oli eurotsooni inflatsioon oktoobris 2,5 protsenti, ületades panga poolt soovitavaks hinnatud 2% lae. Kütuse ja toidukaupade hindu arvestamata on aga inflatsioon veel mõõduka 1,5% tasemel ning palganõudmised on panga juhi sõnul jäänud ?mõistlikuks?. Küll aga hoiatas Trichet, et kütuse hind jääb kõrgeks, mistõttu sellel on ka muudele hindadele pikemaajaline mõju.
  Eile otsustas pank jätta laenuintressid tasemele, kus need on püsinud 2003. aasta juunist saadik. ?Otsustasime, et meie rahapoliitika on nafta kõrgest hinnast tingitud hinnasurvet arvesse võttes jätkuvalt kohane,? ütles Trichet. ?Samal ajal peame hinnasurve osas jääma valvsaks. Eriti valvsaks tuleb jääda ka rohke likviidsuse ning rahapakkumise ja laenutegevuse jõudsa kasvu suhtes eurotsoonis,? ütles Trichet.
  See retoorika oli rahaturgude jaoks oodatust mõõdukam, jahutades intressitõusu spekulatsioone. Kolm päeva dollari suhtes tugevnenud euro nõrgenes eile eelnenud päeva 1,2 dollari tasemelt 1,19 dollarile eurost. Euro tõusis pea kahe aasta kõrgeimale tasemele 6. oktoobril, kui Euroopa Keskpanga juht kasutas esimest korda fraasi, et pank on valmis intresse tõstma ?mistahes hetkel?.
  USA keskpank tõstis sel nädalal USA baasintressi 25 baaspunkti võrra, 4 protsendile. Läinud aasta juulist oli see 12. intressitõus ning pank andis märku, et sama tõusutrend jätkub. Viimati tõstis Euroopa Keskpank eurotsooni intresse 2000. aasta oktoobris. 2% tasemel on euroala baasintress püsinud 2003. aasta juunist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Elmo aktsiaid hakkas suures koguses müüma ka ettevõtte tegevjuht
Lisaks Elmo Rendi asutajale ja nõukogu liikmele Enn Laansoole on ettevõtte aktsiat nüüd suures koguses müümas ka tegevjuht Julia Nekrassova, selgub börsiteatest ja Finantsinspektsiooni andmetest.
Lisaks Elmo Rendi asutajale ja nõukogu liikmele Enn Laansoole on ettevõtte aktsiat nüüd suures koguses müümas ka tegevjuht Julia Nekrassova, selgub börsiteatest ja Finantsinspektsiooni andmetest.
Meediafirmade TOPi võitja Ekspress Meedia: nii tugev taastumine oli meilegi üllatus
Eriolukord kogu maailmas pani inimesed usaldusväärset meediat lugema, 2020. aastal kasvas Ekspress Meedia digitellijate arv 55%, mis on kõigi aegade rekordkasv. 2021. aastal on trend on sama tugev olnud.
Eriolukord kogu maailmas pani inimesed usaldusväärset meediat lugema, 2020. aastal kasvas Ekspress Meedia digitellijate arv 55%, mis on kõigi aegade rekordkasv. 2021. aastal on trend on sama tugev olnud.
Trükitööstuse TOPi III koht: rahatrüki masinad vuravad hoolega
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.