10. november 2005 kell 22:00

Võluv klassika Viinist

Tänasel Estonia kontserdisaalis toimuval kontserdil on ühendatud Viini klassiku Wolfgang Amadeus Mozarti ja hilisromantiku Gustav Mahleri looming. Solistid on viiuldaja Arvo Leibur ja aldimängija Daniel Raiskin.

Muusikud tutvusid tosinkond aastat tagasi Hollandis töötades. Sealt sai alguse nende sõprus ning nüüd leiavad nad igal aastal võimalusi koos esinemiseks. Hollandis elav Daniel Raiskin on tuntud ka dirigendina. Arvo Leibur on Euroopas nõutud nii viiulisolisti, kammermuusiku kui ka kontsertmeistrina. Oktoobris sai ta Eesti Muusikanõukogu interpretatsioonipreemia panuse eest ERSO kõlapildi kujundamisse ja silmapaistva solistitegevuse eest.

Mahler on helilooja, kelle kogu olemus kiskus sümfoonia poole. Tema 9 sümfoonias on ulatuslikud helimaalingud, mis kütkestavad erakordse nägemusjõuga, millesse on segatud annus maailmapõlgust ja huumorit, sama võluv on tema muusika kõlailu.

Mozartilt saab kuulda avamängu ooperile ?Võlu­flööt? ja kontsertsümfooniat viiulile, vioolale ja orkestrile.

Autor: Kersti Inno

Hetkel kuum