Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  RTS indeks taas üle 1000 punkti

  Mõned nädalad tagasi allapool 900 punkti liikunud Vene börsiindeks RTS on taas liikumas uue rekordi poole. Eile õhtuks oli indeks jõudnud 1016 punktini (+2,7%). Oktoobri alguses püstitatud rekordiline sulgemistase fikseeriti 1045 punktil ehk sinna on jäänud minna vaid mõned protsendid.
  Kolmapäeval oma viimase nelja kuu madalaimalt tasemelt tõusma hakanud nafta hind oli üks turu toetajatest. Lukoili aktsia kosus 2,5%, tasemeni 56,35 dollarit. Surgutneftegazi aktsia tõusis 2,2% ja liikus 1002 dollaril. RTS indeksit on sel aastal 65% tõstnud just rekordiline nafta hind, mis on täitnud energiafirmade rahakotte.
  Väga hästi liikus ka Sberbanki aktsia (3,7%, 1095 dollarit), kuna Interfaxi andmeil tõstis pank kolmapäeval oma käesoleva aasta kasumiprognoosi 46 miljardilt vähemalt 60 miljardi rublani (26 miljardit krooni). Võrreldes möödunud aasta kasumiga, tähendaks see 37% tõusu. Lisaks võib pank korraldada järgmisel aastal aktsiate spliti (lasta iga vana aktsia kohta välja uusi aktsiaid), et muuta väärtpaber investorite jaoks taskukohasemaks (praegu maksab üks aktsia Eesti rahas ligi 15 000 krooni).
  Eile liikus tulemuste peale vahvalt üles ka Venemaa suuruselt teine mobiilioperaator Vimpelcom, mille ADR (hoiutõend) alustas eile USAs kauplemist 44,33 dollaril (+2,1%). Operaatori kolmanda kvartali puhaskasum hüppas 93%, ulatudes 195 miljoni dollarini (0,96 dollarini aktsia kohta). Müügimaht paisus tervenisti poole võrra (890 miljoni dollarini), hoolimata sellest tulu kliendi kohta langes 10,5 dollarilt 7,8 dollarini kuus.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Soovime edu võitluses “aatemeestega”
Poliitikutel on kahtlemata õigus, et konkurentsiamet peaks olema võimekas ettevõtlusvabaduse regulaator, aga samamoodi tuleb olla meelekindel poliitilistes tõmbetuultes, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Poliitikutel on kahtlemata õigus, et konkurentsiamet peaks olema võimekas ettevõtlusvabaduse regulaator, aga samamoodi tuleb olla meelekindel poliitilistes tõmbetuultes, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tesla kaalub tehase loomist Kanadasse
Tesla teeb lobitööd Kanada provintsi Ontario valitsusega, et luua piirkonda uus kõrgelt arenenud tootmistehas, selgub täna meedias avaldatud dokumentidest.
Tesla teeb lobitööd Kanada provintsi Ontario valitsusega, et luua piirkonda uus kõrgelt arenenud tootmistehas, selgub täna meedias avaldatud dokumentidest.
Reaalajas börsiinfo
Konkurentsiameti uus juht: kinomonopol? Jah, see paistab JOKK
Sel nädalal konkurentsiameti peadirektorina alustanud Evelin Pärn-Lee kommenteeris Äripäeva raadio hommikuprogrammis avalikkuse tähelepanu all olnud juhtumeid, nagu kütusekartell ja kinomonopoli teke.
Sel nädalal konkurentsiameti peadirektorina alustanud Evelin Pärn-Lee kommenteeris Äripäeva raadio hommikuprogrammis avalikkuse tähelepanu all olnud juhtumeid, nagu kütusekartell ja kinomonopoli teke.
Läti saab Rail Balticule sõjalise liikuvuse raha
Läti Rail Balticu projekt on seotud sõjalise liikuvuse rahastamisega veidi vähem kui 5 miljoni euro ulatuses, selgus riigi transpordiministeeriumi esmaspäeval allkirjastatud lepingust Euroopa Kliima-, Infrastruktuuri- ja Keskkonnainspektsiooniga (CINEA).
Läti Rail Balticu projekt on seotud sõjalise liikuvuse rahastamisega veidi vähem kui 5 miljoni euro ulatuses, selgus riigi transpordiministeeriumi esmaspäeval allkirjastatud lepingust Euroopa Kliima-, Infrastruktuuri- ja Keskkonnainspektsiooniga (CINEA).
Väike-Maarja suurim maja leidis ostja
Väike-Maarja vallavanemal Indrek Keskülal oli reedel põhjust rõõmustada, sest läbirääkimised õppekeskuse ostjaga olid edukad ja majale puhutakse varsti uus elu sisse.
Väike-Maarja vallavanemal Indrek Keskülal oli reedel põhjust rõõmustada, sest läbirääkimised õppekeskuse ostjaga olid edukad ja majale puhutakse varsti uus elu sisse.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.