Ülo Toomsalu • 21. november 2005 kell 5:51

PM: Lidli säästukett avab Tartus kolm kauplust

Saksa säästukaupluste kett Lidl alustab kolme poe ehitamist Tartusse tõenäoliselt uuel aastal.

Tartu linnaarhitekti Tiit Silla kinnitamata andmetel hakkab Lidl ehitama kauplusi korraga üle Eesti, aga alles siis, kui on saanud omavalitsustelt kokku kümme ehitusluba. Seega venitab ehituse algust Tartus Lidli omapärane turunduskontseptsioon, kirjutab Postimees.

«Ma ei usu, et nad järgmise aasta esimesel poolel saavad ehitama hakata, sest projekteerimine Rakveres võtab veel tükk aega,» ütles Sild. «Olen rääkinud veel mõne linnavalitsuse linnaarhitektiga, Lidl pressib igale poole ja ega sellel ettevõttel asjaajamine kergelt ei lähe.»

Tartus on Lidlil Silla hinnangul läinud isegi suhteliselt hästi, Rakveres tuleb aga kauplus päris kesklinna ning seoses sellega on nõuded eriti karmid.

Postimehe andmetel on Tartusse Kalda teele planeeritava Lidli projekt juba ametkondades kooskõlastusringil. Silla sõnul on lähiajal oodata ehitusloataotlust ning teoreetiliselt võiks ehitus tuleval aastal alata.

Teine Lidli kauplus tuleb kinnitamata andmetel aadressile Võru tänavale. Kõige kaugemal ehituse alustamisest on Lidl aga Lõunakeskuse vastas Riia tänaval.

Tiit Silla sõnul on linn ja Lidl vaielnud seni kaupluse välimuse ja välisviimistlusmaterjalide üle.

«Tartu on öelnud ei Lidli standardlahendusele ning nüüd on iga juhtumi puhul tegu eraldi uue projektiga,» ütles ta. Sild rõhutas, et kõik kolm poodi tulevad erinevad ning lähtuvad ümbritsevast keskkonnast.

Hetkel kuum