Kadi Heinsalu • 29. november 2005 kell 22:00

Kinnisvaramaaklerite koda notariaegade ulatuslikku ostmist ei usu

Koja juhatuse aseesimees Mart Saa sõnas, et koja arvates võib-olla esineb seda väikestes maaklerifirmades, mis ei kuulu kutsekotta ega erialaliitu. ?Teiste firmade kohta arvasime üheselt, et mõeldi tehingu vormistamist, kui notariaega pakuti,? täpsustas ta.

ERI Elamispindade Kinnisvara OÜ tegevjuhina ka ise maaklerina töötanud Saa jätkas, et ilmselt mõtlesid Äripäeva eksperimenti sattunud kinnisvaramaaklerid ametlikku konsultatsiooni, kus üks element on notariaeg, kuid ehk ei väljendanud ennast selgelt. ?Me ju ei tea nimesid, keda küsitleti, ja kuidas küsiti,? lausus Saa. ?Me ei suuda uskuda, et nii paljudes firmades maaklerid võtavad pistist.?

Äripäev kirjeldas esmaspäeval, kuidas kümmekond kinnisvarafirmade maaklerit olid nõus sularaha eest hankima eraisikule notariaja väljaspool üldist järjekorda. Äripäev küsitles nii tuntud kui ka väikeste firmade maaklereid, aja pakkus peaaegu iga teine vastanu. Notarite Koda algatas omakorda uurimise notariaegade müügi asjus.

Hetkel kuum