Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tavidi omanik: laevade valuutavahetus garanteerib riskivaba tulu

  ?Arvan, et Tallinki laevade valuutavahetuse puhul ei ole tegemist Enn Pandi ja Co pahatahtlikkusega, vaid tegemist on Tallinki algusaegadel, kui börsile mineku plaani ega tulevasi miljardilisi aktsiaosalusi ei osatud isegi unes näha, vastu võetud otsusega, mis riskivabalt garanteeris juhtkonnale suure sissetuleku, juhul kui Tallink oleks oma suure laenukoorma all lõhki läinud,? ütles valuutavahetusfirma Tavid üks omanikke ja nõukogu esimees Alar Tamming.
  Tema sõnul poleks valuutavahetuse tulu sel juhul suutnud Tallinki päästa, küll aga andis eraisikutele võimaluse krahhi korral püsima jääda. ?Eetiline oleks see äri muidugi praegu Tallinkile loovutada,? ütles Tamming.
  Tema sõnul on valuutavahetamise eripära laeval riskide ja konkurentsi puudumine, kõrge tootlikkus on garanteeritu. ?Laevadele me pole proovinud saada, sest miks peaks Tallink monopoolsest ärist loobuma,? ütles Tamming. Ta lisas, et samamoodi ei anta laevadel toimuvat toitlustusäri Olde Hansale restoranile, kaubandusäri Selveri ketile ja majutust Olümpia hotellile.
  Tamming lisas Tallinki aktsia hinna tulevikku kommenteerides, et investorite emotsionaalset emissiooni üleostmist ja tõenäolist aktsia suurt kukkumist järgneva aasta jooksu ei saa niikuinii vältida.
  Äripäev kirjutas 30. novembril artiklis ?Omanike puukfirmad Tallinki kallal?, et Tallinki laevadel toimetavaid valuutavahetuspunkte peab ettevõtte juhtkonnaga seotud firma AS H.T. Valuuta. See firma paistab silma asjaoluga, et maksab oma aktsionäridele, kelleks on kolmveerandi osas Tallinki juhid (Enn Pant, Kalev Järvelill jt) ja veerandi osas Tallink Grupp ise, heldelt dividende. Alates 1999. aastast kuni 2004. aastani pole valuutavahetusfirma aktsionäre ühelgi aastal omanikutuluta jätnud, kokku on dividendidena sel perioodil välja makstud 21,1 miljonit krooni. Tallink Grupp ise oma aktsionäridele dividende pole maksnud ega kavatse ka maksma hakata.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Mihkel Nestor: Saksa majandussurutis ei jäta Eestit puutumata
Euroala mootoriks ristitud Saksamaa majandus on hakanud puterdama. Sealsed hädad mõjutavad negatiivselt ka Eesti eksportijate väljavaadet, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädala kommentaaris.
Euroala mootoriks ristitud Saksamaa majandus on hakanud puterdama. Sealsed hädad mõjutavad negatiivselt ka Eesti eksportijate väljavaadet, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädala kommentaaris.
USA aktsiaturg tõusis neljandat nädalat järjest
USA aktsiaturg lõpetas reedel nädala tugeva tõusuga, kui investorite kindlust turgude osas on kasvatanud oodatust madalamad inflatsiooninumbrid, mis näitavad, et inflatsiooni tipp võib olla juba seljataha jäänud. Nii S&P 500 kui Nasdaqi indeks tõusid neljandat nädalat järjest, vahendab Reuters.
USA aktsiaturg lõpetas reedel nädala tugeva tõusuga, kui investorite kindlust turgude osas on kasvatanud oodatust madalamad inflatsiooninumbrid, mis näitavad, et inflatsiooni tipp võib olla juba seljataha jäänud. Nii S&P 500 kui Nasdaqi indeks tõusid neljandat nädalat järjest, vahendab Reuters.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand: kui iseloomud ei klapi, siis koostööd ei tule
Mitu aastat Coop Eestit juhtinud, siis Margus Linnamäe kutsel Apollo Grupi etteotsa läinud ning sealt idufirmasse Eurora lahkunud Jaanus Vihand soovis enne A. Le Coqi juhi positsiooni vastu võtmist näha, kuidas ettevõtte nõukogu tasandil suhted on.
Mitu aastat Coop Eestit juhtinud, siis Margus Linnamäe kutsel Apollo Grupi etteotsa läinud ning sealt idufirmasse Eurora lahkunud Jaanus Vihand soovis enne A. Le Coqi juhi positsiooni vastu võtmist näha, kuidas ettevõtte nõukogu tasandil suhted on.
Vene kodanike sisenemist Eestisse piiratakse juba tuleval nädalal
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Raadiohommikus: õlletehase uus juht ja värske iduedu
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noobilt võtab teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avab Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid ja selgitab joogitööstuse suurimaid väljakutseid.
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noobilt võtab teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avab Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid ja selgitab joogitööstuse suurimaid väljakutseid.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.