Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Prantsusmaa kolm suuremat mobiilioperaatorit mõisteti kliendiinfo vahetamises süüdi

  Prantsusmaa Konkurentsinõukogu mõistis kolm suuremat mobiilioperaatorit süüdi kliendiinfo vahetamises ja hindade põhjendamatus tõusus, kirjutab ETV.

  Nõukogu määras kõigile kolmele ka seniolematud hiigeltrahvid.
  Süüdistuse kohaselt vahetasid kolm mobiilioperaatorit viie aasta vältel informatsiooni klientide ja plaanitavate hindade kohta, mis kokkuvõttes muutis teenuse tarbijatele kallimaks. Nõukogu kohtuotsuse järgi on tegemist 'eriti tõsise' äritegevusega, mis põhjustas 'märkimisväärset kahju Prantsusmaa majandusele'.
  France Telecom5-le kuuluv mobiilioperaator Orange peab maksma trahvi 256 miljonit eurot (üle nelja miljardi Eesti krooni), Vivendi Universal"ile kuuluv SFR 220 miljonit eurot (3,44 miljardit krooni) ning Bouygues Telecom kaheksa miljonit eurot (125 miljonit krooni), vahendab EuroNews.
  Kõik kolm mobiilioperaatorit on süüdistused tagasi lükanud. Samuti lubasid nad kohtuotsuse edasi kaevata, sest trahvid olevat 'põhjendamatud' ja 'tõeliselt ebaproportsionaalsed'.
  Prantsusmaa tarbijaid esindav organisatsioon UFC-Que Choisir väitis kohtuotsust kuuldes, et mobiilifirmad teenisid vähemalt kaks korda rohkem kui neile määratud trahvisummad. Nende esindaja Julien Dournior lubas alustada tsiviilhagi klientide kahjude väljanõudmiseks.
  Autor: Gert D. Hankewitz
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Soovime edu võitluses “aatemeestega”
Poliitikutel on kahtlemata õigus, et konkurentsiamet peaks olema võimekas ettevõtlusvabaduse regulaator, aga samamoodi tuleb olla meelekindel poliitilistes tõmbetuultes, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Poliitikutel on kahtlemata õigus, et konkurentsiamet peaks olema võimekas ettevõtlusvabaduse regulaator, aga samamoodi tuleb olla meelekindel poliitilistes tõmbetuultes, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tesla kaalub tehase loomist Kanadasse
Tesla teeb lobitööd Kanada provintsi Ontario valitsusega, et luua piirkonda uus kõrgelt arenenud tootmistehas, selgub täna meedias avaldatud dokumentidest.
Tesla teeb lobitööd Kanada provintsi Ontario valitsusega, et luua piirkonda uus kõrgelt arenenud tootmistehas, selgub täna meedias avaldatud dokumentidest.
Reaalajas börsiinfo
Konkurentsiameti uus juht: kinomonopol? Jah, see paistab JOKK
Sel nädalal konkurentsiameti peadirektorina alustanud Evelin Pärn-Lee kommenteeris Äripäeva raadio hommikuprogrammis avalikkuse tähelepanu all olnud juhtumeid, nagu kütusekartell ja kinomonopoli teke.
Sel nädalal konkurentsiameti peadirektorina alustanud Evelin Pärn-Lee kommenteeris Äripäeva raadio hommikuprogrammis avalikkuse tähelepanu all olnud juhtumeid, nagu kütusekartell ja kinomonopoli teke.
Läti saab Rail Balticule sõjalise liikuvuse raha
Läti Rail Balticu projekt on seotud sõjalise liikuvuse rahastamisega veidi vähem kui 5 miljoni euro ulatuses, selgus riigi transpordiministeeriumi esmaspäeval allkirjastatud lepingust Euroopa Kliima-, Infrastruktuuri- ja Keskkonnainspektsiooniga (CINEA).
Läti Rail Balticu projekt on seotud sõjalise liikuvuse rahastamisega veidi vähem kui 5 miljoni euro ulatuses, selgus riigi transpordiministeeriumi esmaspäeval allkirjastatud lepingust Euroopa Kliima-, Infrastruktuuri- ja Keskkonnainspektsiooniga (CINEA).
Väike-Maarja suurim maja leidis ostja
Väike-Maarja vallavanemal Indrek Keskülal oli reedel põhjust rõõmustada, sest läbirääkimised õppekeskuse ostjaga olid edukad ja majale puhutakse varsti uus elu sisse.
Väike-Maarja vallavanemal Indrek Keskülal oli reedel põhjust rõõmustada, sest läbirääkimised õppekeskuse ostjaga olid edukad ja majale puhutakse varsti uus elu sisse.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.