Aivar Hundimägi • 8. detsember 2005 kell 22:00

Väike astub suure jälgedes

Isamaaliit üritab populaarsust võita eelnõuga, mis ühtlustaks riigifirmade juhtide ja peaministri palga ehk keelab maksta riigifirma tippjuhile peaministri palgast rohkem. Ma ei kujuta ette, mis putuka hammustus võis Isamaaliidu juhtidele nii hullud mõtted pähe panna ja miks isamaaliitlased soovivad teha halba riigifirmadele. Peaministri tänane palgatase ei ole konkurentsivõimeline Eesti tippjuhtide palgaturul. Isamaaliidu idee realiseerumisel näeksime oluliste suurfirmade eesotsas poliitilisi soss-seppi.

Tänane probleem ei ole mitte riigifirmade juhtide kõrges, vaid riigijuhi madalas palgas. Isamaaliidu eelnõu tuleb muuta nii, et edaspidi on Eesti peaministri palk riigifirma tippjuhtidega samal tasemel. Sellise ideega aga valijaid ei püüa ja seetõttu eelistab Isamaaliit õppida suurelt vennalt Keskerakonnalt robinhoodlikku taktikat: võtta rikastelt.

Hetkel kuum