• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Väike astub suure jälgedes

  Isamaaliit üritab populaarsust võita eelnõuga, mis ühtlustaks riigifirmade juhtide ja peaministri palga ehk keelab maksta riigifirma tippjuhile peaministri palgast rohkem. Ma ei kujuta ette, mis putuka hammustus võis Isamaaliidu juhtidele nii hullud mõtted pähe panna ja miks isamaaliitlased soovivad teha halba riigifirmadele. Peaministri tänane palgatase ei ole konkurentsivõimeline Eesti tippjuhtide palgaturul. Isamaaliidu idee realiseerumisel näeksime oluliste suurfirmade eesotsas poliitilisi soss-seppi.
  Tänane probleem ei ole mitte riigifirmade juhtide kõrges, vaid riigijuhi madalas palgas. Isamaaliidu eelnõu tuleb muuta nii, et edaspidi on Eesti peaministri palk riigifirma tippjuhtidega samal tasemel. Sellise ideega aga valijaid ei püüa ja seetõttu eelistab Isamaaliit õppida suurelt vennalt Keskerakonnalt robinhoodlikku taktikat: võtta rikastelt.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ettevaatust keskmise palgaga, see on fatamorgaana
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hiina telefonitootja avab elektriautode tehase
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
USA kaubanduspüha tabas ootamatu pööre
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Uus Saksa valgusfoori võimuliit rajatakse vastuolulistele plaanidele
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.