• Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kirik on osa ettevõtete jõulutraditsioonist

  Vaimulikud leiavad, et tegemist on hea algatusega, et kummutada arusaama kirikust kui usuvabaduse piirajast.
  Tele2s on jõulujumalateenistus iga-aastane traditsioon, mis eelneb pidulikule jõulupeole. Jõulujumalateenistus koosneb kahest osast ? jutlusest ning väikesest kontserdist.
  ?Aastatega on teenistusest saanud Tele2 jõuluürituse lahutamatu osa, mida ettevõtte töötajad väga hindavad. Teisisõnu pole see nii-öelda ülevalt alla ehk juhtkonna poolt peale sunnitud üritus, vaid tõepoolest koosviibimine, kuhu tahetakse tulla. Jõuluteenistus lisab jõulupeole sügavama sisu ja pidulikkuse ning pakub võimaluse veeta kolleegidega koos kauni hingestatud hetke,? ütleb Tele2 kommunikatsioonijuht Kersti Gorstov.
  Tallinna Jaani kiriku vaimulik Jaan Tammsalu ütleb, et tegemist on väga positiivse muutusega, ning usub, et jumalateenistuste korraldamise puhul on tegemist ettevõtete siiraste kavatsustega.
  ?Usun, et tegemist on siira sooviga tulla jõuluajal kirikusse ning saada osa traditsioonilisest jõulutundest,? räägib Tammsalu.
  Eelmisel aastal toimus Tele2 jõuluteenistus Pirita kloostri kabelis, sel aastal Tallinna Rootsi-Mihkli kirikus.
  Kauni teenistuse eest tegi Tele2 eelmisel aastal tänuks kloostrile annetuse. ?Summa jätaksin meelsasti diskreetseks, kuid selle eest aidatakse abivajajaid, kes raskel hetkel kloostri poole pöörduvad,? lisab Gorstov.
  Tammsalu ütleb, et kuna kirik on suur, mahutab 1200 inimest, siis on tegemist väga ahvatleva kohaga, kus kontserte korraldada. ?Raha me korralduste eest ei küsi, kuid palume teha annetuse, mis kataks minimaalsed kulud elektrile ja soojale, suurusjärgus 1000 krooni. Samas kui on mõni kool või asutus, kellele see summa käib üle jõu, siis me ust kinni ei pane,? lisab Tammsalu.
  Eesti suurim mobiilsideoperaator EMT aga oma töötajaid kirikusse ei vii, vaid premeerib neid piduliku vastuvõtuga.
  Eesti Pank korraldab igal ? aastal jõulukontserdi, sellel aastal leiab see aset Jaani kirikus Vabaduse platsil. Panga kammerkoori esinemine on lahtine üritus, kontsert-jumalateenistusele on palutud kõik töötajad peredega.
  ?See on meil mitmeaastane traditsioon, eriti kuna meie kammerkoor esineb, siis saame ühendada mitu asja korraga,? ütleb Eesti Panga pressiesindaja Silver Vohu.
  Kaarli kiriku esindaja ei olnud aga nõus väitega, et ettevõtted massiliselt kirikukontserte korraldavad.
  Sõjaväeosad viivad jumalateenistusi läbi kaplani eestvedamisel, koolid korraldavad kontserte, mille alguses ja lõpus on vaimulik kõne. Vaimulike sõnul ei vii nad koolidele läbi klassikalisi jumalateenistusi, sest ühiskond peab seda usu levitamiseks.
  ?Kõik räägivad usuvabadusest, ise teadmata, mis see tähendab. Kahjuks ei saa pikka kõnet jõulude traditsiooni kohta pidada, kuigi oleks vaja. Olen kokku puutunud lastega, kes peavad jõule jõuluvana sünnipäevaks,? ütles Tammsalu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Kinni läinud panga omanikud jäid kohtus lõplikult kaotajaks
Kolm aastat tagasi suletud Versobanki omanikud üritasid Euroopa Liidu Kohtus põrmustada finantsinspektsiooni otsust pank kinni panna, kuid kaotasid vaidluse.
Kolm aastat tagasi suletud Versobanki omanikud üritasid Euroopa Liidu Kohtus põrmustada finantsinspektsiooni otsust pank kinni panna, kuid kaotasid vaidluse.