Elamispindadega võrreldes on ärikinnisvara arendamine tagasihoidlik

23. jaanuar 2006, 00:00

Viimase viie aasta jooksul on büroopindade arendus Tallinna turul olnud suhteliselt tagasihoidlik. Nii arendajatel kui ka pankadel on värskelt meeles raske seis 1998.-99. aastast, mil vakantsus tõusis 20-30% ning mitmed kinnisvaraarendajad olid suurtes raskustes.

Nii nagu kesklinnas on ka äärelinnas vakantsus oluliselt vähenenud. Eriti populaarsed on hooned, mis asuvad suuremate tänavate, nagu Pärnu mnt ja Mustamäe tee, ääres.

Äärelinna büroohooneid eelistatakse madalama hinna ning heade parkimisvõimaluste tõttu. Nõudlus on tänu majanduse kiirele arengule aasta-aastalt suurenenud, viies vakantsuse A-klassi büroohoonetes alla 1%. Uued hooned, nagu City Plaza ning ka selle kõrval asuv Rävala Neli, leidsid üürnikud juba enne hoonete valmimist.

2006. aasta kevadeks on oodata 7000ruutmeetrise büroohoone valmimist Peterburi maantee algusesse Vallikraavi Kinnisvaralt.

Samuti rajab KalevRec Pärnu maantee 139e 5800ruutmeetrise hoone ning 6000ruutmeetrise büroomaja aadressiga Pärnu mnt 139. Samasse piirkonda (Pärnu mnt 158) planeerib Estconde olemasolevale büroohoonele juurdeehitust suurusega 3000 ruutmeetrit ning ka parkimismaja.

Üürihinnad neis hoonetes jäävad vahemikku 150-185 kr/m2.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 15:43
    Otsi:

    Ava täpsem otsing