Väärismetallide hinnad tõusid

Romet Kreek 31. jaanuar 2006, 00:00

Väärismetallide hinnad tõusid, kuna Lähis-Ida olukord on pinev. Väärismetalle peetakse ebakindlas situatsioonis kindlaks raha parklaks.

Kulla hetketehingu hind tõusis eile kella 16.20ks 0,7 protsenti 563,20 dollarile untsist. Hõbeda hind tõusis 1,2 protsenti 9,685 dollarile untsist.

Hõbeda hind ei sörkinud vaid kulla sabas, vaid tema tõusul oli ka oma spetsiifiline põhjus. Kui kulda saab hõlpsasti, nagu aktsiat, börsil kaubeldava fondi näol osta, siis praegu toimuvad ettevalmistused analoogse hõbeda toote väljatoomiseks.

Hõbeda kasutajad, nagu Eastman Kodak, on USA Väärtpaberijärelevalves kategooriliselt Barclaysi sellise toote vastu, kuna see tõmbaks turult ära väga suure osa hõbeda laovarudest. See aga tõstaks hõbeda hinda. Praegu käib 21päevane avalik arutelu toote poolt ja vastu. Kui investorid ostaksid fondiosakut, peaks fond ostma väljalastud osakutest saadud raha eest turult füüsilist hõbedat.

BullionDesk.comi väärismetallianalüütik James Moore ütles Bloombergile, et kui hõbeda fondiaktsia börsile jõuaks, võib hõbe maksta 12 dollarit untsist. Samas pole veel kindel, et uus toode turule jõuab.

Mina soovisin hõbeda võimalikust defitsiidist kasu lõigata ja ostsin reedel hõbeda- ja teiste metallide tootja Hecla Miningu aktsiat ning ostuoptsiooni hõbedatootja Pan Amer Silveri aktsiale.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing