Eile valiti ajakirjanduse mullused parimad lood

ÄP 10. veebruar 2006, 00:00

Þürii hinnangul oli auhinnale kandideerivate tööde tase tavapäraselt tugev, kuid kolm neist tõusis esile.

Eesti Ekspressi ajakirjaniku Sulev Vedleri lugu "Veel üks miljonikingitus" kirjeldas, kuidas Ühispanga eksjuht Ain Hanschmidt sai väikese raha eest kaaluka osaluse spaaäris. Eesti Ekspressi ajakirjanike Janar Filippovi ja Mihkel Kärmase lugude sari jutustas kooliõpetajast, kelle elukäigus oli 15 aasta tagune topeltmõrv. Äripäeva ajakirjaniku Peeter Raidla lugu "Ain Hanschmidtist sai üleöö 700 miljoni mees" rääkis Ain Hanschmidti sattumisest salapäraste tehingutega Tallinki omanikeringi.

Uuriva ajakirjanduse võidutöö valivad välja kuue suure ajalehe peatoimetajad. Þüriisse kuuluvad Priit Hõbemägi (Eesti Päevaleht), Tiina Kaalep (Eesti Ekspress), Merit Kopli (Postimeees), Väino Koorberg (SL Õhtuleht), Igor Rõtov (Äripäev) ja Peeter Ernits (Maaleht). Þürii tööd juhib Eesti Ajalehtede Liidu (EALL) tegevdirektor Toomas Leito.

Þürii avalikustas eile auhinna peapretendendid, kuid võitja tehakse teatavaks EALLi pressipeol Rock Cafes 2. märtsil.

Eesti Ajalehtede Liidu pressipreemia fotoþürii valis kolmapäeva õhtul välja 2005. aasta parimad fotod.

Parima uudisfoto nominendid on Raul Mee (Äripäev) foto LHV juhtide pressikonverentsilt, Karin Kaljulätte (Maaleht) foto jaanuaritormis uppunud lambakarjast ning Andras Kralla (Äripäev) foto kopteriõnnetuse teemal.

Olemusfoto kategooria nominendid on Eesti Päevalehes ilmunud Raigo Pajula foto Moskva võiduparaadist, Raul Mee (Äripäev) foto vandeadvokaat Aivar Pilvest uue Mercedese roolis ning Sille Annuki (Tartu Postimees) fotoseeria "Suudlevad tudengid".

Parimate pressifotode autorid tehakse teatavaks Ajalehtede Liidu pressipeol.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 15:46

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing