Säravaid avastusi

Christel Karits 17. veebruar 2006, 00:00

Mida soovitada ajal, kui meist enamiku pilgud on klammerdunud teleekraanile ja tugitoolisport tundub ilmselgelt üle kõige vaba aja veetmise vormina? Kui meist valdava osa mõtted on rohkem Itaalias kui kodusel Eestimaal? Loogiliselt mõeldes tunduks see vihjete andmine tühja töö ja vaimu närimisena.

Neid ridu enne lehe trükkiminekut kirjutades võin vaid kohvipaksult ennustada, kuidas läheb Andrusel ja Jaagul reedel 15 kilomeetri klassikasõit. Ajaks, mil tänase Puhkepäeva lahti lööte, on enamikul teist ilmselt pilt selge. Loodetavasti on kõiki tabanud rõõmujoovastus. Niisama suur kui Kiku kahe kulla üle.

Teatavasti oli paljude rõõm nii tugev, et registreerusid Kristina esimesel võidupäeval Tartu maratoni võistlejate nimekirja. Eesti suurima maratoni stardipauk antakse Tehvandi spordikeskuses ülehomme kl 9. Muide, osalejaid on Lõuna-Eestisse sõitmas vähemalt 22 riigist.

Loodetavasti ei ole suures sportimise tuhinas ära ununenud, et tänane päev on kindlasti ajalukku minemas kunstielu suursündmusega. Ilutulestiku säras avab oma uksed Eesti kunstimuuseum Kumu, mille projekti elluviimine tundus tükati lõputu kadalipuna. Juba homsest on kõigil võimalus muuseumi seinte vahele seni peidetus olnud saladusi avastama minna.

Ja veel ühe pisikesest avastusest on võimalik osa saada. Kes ei pelga Pärnu teed kaugeks, need võiksid lunastada pileti Endla teatrisse, kus täna astuvad esmakordselt lavale Andrus Kivirähki ülimenuka romaani "Rehepapp" tegelased. Eestluse elujõust ja irooniast pakatava teose toovad publikuni Priit Pedajase lavastaja käe all Muusikaakadeemia lavakunstikooli 22. lennu diplomandid.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:37
    Otsi:

    Ava täpsem otsing