ÄL: Sportland raiub teed Euroopasse

01. märts 2006, 07:25

Homme avab Sportland Helsingi südames esimese poe. Viie aastaga poolemiljardilise käibeni jõudnud firmast on kujunenud rahvusvahelise laienemise musternäide.

“Kamppi avamine Helsingi südalinnas on suur asi, umbes nagu meil Viru Keskus, ütleb Ärilehele Sportlandi juhataja Üllar Jaaksoo. “Ja meie oleme seal kohe kolme poega sees.”

Tema selja taga nõupidamisruumi seinal ripub kaks kaarti. Üks on vanem – Eesti oma. Selle kõrval uuem, see kujutab Euroopat. Jaaksoo sujuvad käeviiped viimase ees näitavad, millised on Sportlandi ambitsioonid.

Alles viimase ajani oli Sportland kahe mehe – Are Altraja ning Anti Kalle – show. Firma asutajad, kaasomanikud ja juhid. Altraja tööks müük ja kaupluste sisekujundus, Kalle käe all aga finantsid ja juriidika. Omal ajal arvestataval tasemel korvpalli mänginud Anti Kalle tegeleb ka uute turgude uurimisega.

Kaardi pealt vaatavadki järgmiste loogiliste sammudena vastu Rootsi, Poola, Rumeenia ja Bulgaaria. Sportlandi omanikud ise on maininud Inglismaad ja isegi Hiinat – plaaniga 2008. aasta olümpiamängude ajaks Pekingisse kolm poodi püsti panna.

Uue mehena sügisest alates Sportlandi juhtiv Üllar Jaaksoo lubadusi ei anna. “Pekingi olümpiani on veel kaks aastat aega,” mainib ta ainult ja sõnastab firma plaanid ettevaatlikus stiilis: “Endised idablokimaad on huvitavad. Kaubanduse areng on seal sarnastes oludes.”

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing