Hansapank tegi aasta turundusteo

Merike Lees 07. märts 2006, 00:00

"See oli meile üllatus, kuna sellele kampaaniale on olnud negatiivset vastukaja," tunnistas Hansapanga noortepanganduse osakonna turundusjuht Liis Korts. "Tegime seda südamest ja kui spetsialistid valivad selle parimaks, siis on see eriti suur tunnustus."

Liis Kortsu sõnul näeb tavatarbija vaid killukesi, nemad aga tervikut. Heameel, et oleme saanud terviku ellu viia ja seda ka edasi arendada saame, sõnas ta.

"Õppisime klienti tõsiselt tundma ja püüdsime teha ausalt ja avatult, just nii nagu noor asjadest räägib," rääkis Korts. "Eristusime sellega, et tavaliselt pangad nii ei tee, valisime täiesti uue tee. See polnud muidugi eristumine eristumise pärast, vaid just noortele lähedale minemiseks. Teaser-kampaaniaga sai loodud tugev emotsioon, mis on pannud just noori NPNKd armastama ja selle poole liikuma."

Kortsu sõnul on oluline, et mitte ainult kommunikatsioon, vaid ka kogu toode on kujundatud noortele. Nemad tahavad kohe kasu, nende päralt on virtuaalne maailm, oleme just neile kogu aeg olemas, sihtgrupi mittekuuluvad inimesed ilmselt pole seda kampaaniat pärast lansseerimist näinudki, sõnas Korts.

Hansapanga noortepanga NPNK lansseerimine oli þürii üksmeelne valik, ütles "Aasta Turundusteo" peakorraldaja Hando Sinisalu. Kampaania oli edukas kõigis kolmes hindamiskategoorias - loovstrateegia, meediastrateegia ja tulemuslikkus. Kampaania väljapaistvust näitas ka see, et ta võitis ka mitu Kuldmuna, Hansapank sai ka aasta kliendi auhinna. NPNK loovlahendus ja teostus olid agentuurilt Tank ning meedia teostus agentuurilt Media House.

Eesti Päevalehe kampaania "Raamatud on jälle moes" pälvis konverentsil osalenud enam kui neljasajast turundusspetsialistist koosnenud publiku auhinna. Kui tavaliselt on turunduskampaaniad kulu, siis sedapuhku oli kampaania kasumlik ka eraldi äriprojektina, märkis Sinisalu.

EPLi turundusjuht Tarvo Ulejev leidis, et nende kampaania erines Eesti traditsioonilistest ajalehtede tegudest sellepoolest, et kui enamasti proovitakse midagi lugejate-tellijate vahel välja loosida, siis nemad küsisid hoopis lugejalt-tellijalt raha juurde.

"Arvestades ettevõtte suurust ja selle projekti riski, arvan, et raamatukampaania oli julge samm. Paljud ei julgeks seda teha, eriti kui on teada, et 1/5 firma käibest läheb ühe projekti jaoks," tõdes Ulejev.

EPLi kampaania meediakajastus polnud eriti lai, kuid seda peab Ulejev nende spetsiifikaks. Kauplustes oleks võinud küll teha veidi laiemat reklaami, kuid see oleks tähendanud ju ka lisakulu. "Projekt on veel poole peal ja vara hõisata, kuid arvan, et kampaania mõjutas väga Eesti Päevalehe mainet," märkis Ulejev.

Best-Marketingi seitsmendat korda korraldatud turundusteo konkurss toimus esmakordselt vastavalt rahvusvahelistele EFFIE standarditele.

"Kuigi Eestis ei mõõdeta turunduse efektiivsust veel nii põhjalikult kui näiteks Inglismaal, on siiski selgelt näha, et Eesti turundajate töö tase on jõudnud maailmatasemele," kommenteeris "Aasta Turundusteo" peakorraldaja Hando Sinisalu.

Hindamiskriteeriumideks olid 1/3 osas loovstrateegia, 1/3 osas meediastrateegia ja 1/3 osas tulemuslikkus. Konkurss toimus kahes voor - esimeses voorus osales 18 turundustegu.

Ekspertþüriisse kuulusid Ranno Pajuri, Margo Veskimägi, Agne Vilt, Mihkel Reinsalu, Jüri Kaljundi, Rein Iida ja Alar Pink.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing