Ülevõtmised tekitasid ralli

Peeter Teder 14. märts 2006, 00:00

Aktsiate hinnad Euroopas läksid eile ülevõtmispakkumise teadete peale tõusule, Londoni börsi ja Scheringu aktsiad rallisid.

Londoni börsi aktsia tegi 30protsendilise hüppe üles ja maksis 1149 penni pärast seda, kui Nasdaq teatas 2,4 miljardi naela suurusest ülevõtupakkumisest. Londoni börs teatas, et pakkumine, milleks kujunes 950 penni aktsia kohta, ei kajasta firma sisulist väärtust. Nasdaq ise nimetas pakkumist ahvatlevaks ja teatas, et soovib Londoni börsiga läbirääkimisi pidada.

Seoses Londoni börsile tehtud ülevõtmispakkumisega tõusis ka Euronexti aktsia, mis kerkis 9,6 protsenti, makstes 60,25 eurot.

25protsendise ralli tegi läbi Saksamaa ravimifirma Schering aktsia, mis maksis eile õhtul 83,75 eurot. Scheringule tegi ülevõtmispakkumise Saksa ravimifirma Merck. Kahe ettevõtte ühinemisel tekiks Saksamaal suuruselt teine farmaatsiafirma. Scheringu tuules kosusid ka AstraZeneca ja Novartise aktsiad.

Euroopa börsifirmade aktsiate hinnaliikumisi laiemalt kajastav Dow Jones Stoxx 600 tõusis 0,6 protsenti ja oli 331,99 punkti. See on kõrgeim tase 27. veebruarist saadik.

Ülevõtmispakkumiste teated tõstsid eilse kauplemise alguses aktsiate hindu ka USAs. Tõusjate seas olid North Fork Bancorp ja Knight Ridder, mis mõlemad läksid ülevõtmisele. Suurima tõusu tegi North Forki aktsia, mis hüppas 17 protsenti, makstes 29,71 dollarit. North Forkile tegi 14,6 miljardi dollari suuruse ülevõtmispakkumise Capital One Financial.

NYSE Groupi aktsia kosus, kui sai teatavaks uudis, et New Yorgi börsi operaator võib teha pakkumise Londoni börsi ostuks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing