• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EuroPark käis kohtus õigust nõudmas

  Soome parkimiskorraldaja EuroPark Finland Oy kaebas juulis Tallinna halduskohtusse Tallinna linna otsuse kuulutada Falck pealinna parkimiskorraldajaks. Eilsel, pea neli tundi kestnud kohtuistungil kuulati ära poolte selgitused, lõplikku otsust langetamata. Selgus saabub 7. septembril.
  "Me oleme vaidlustanud Tallinna otsuse varemalt kahel korral riigihangete ametis. Halduskohtus oleme esimest korda," sõnas EuroParki arendusjuht Lauri Kasper. "Tänasel istungil kuulati peamiselt ära osapoolte selgitused, oli sisuline arutelu. Nüüd ootame ära kohtu otsuse ja siis kindlasti võtame seiskoha. Mis edasi teeme, sõltub sellest, millise otsuse kohus teeb. Ei tahaks enne sel teemal spekuleerida, et mitte tungida kohtuvõimu maale," sõnas Kasper.
  Tallinna transpordiameti juristi ja hanke korraldaja Talvo Rüütelmaa sõnul jääb linn oma seisukoha juurde, et kellegi õigusi pole rikutud ja võitja selgitati välja korrektselt. "Ausalt öelda ei tahaks enne midagi öelda, et mitte mõjutada kohtuotsust. Tahaks, et kohus teeks õiglase otsuse, mida ka südamest loodan," sõnas Rüütelmaa. "Hetkel Falckiga sõlmitud haldusleping kehtib ning seda täidetakse," lisas Rüütelmaa.
  Falck Eesti avalike suhete direktori Andres Lemberi sõnul on kohtus kaks osapoolt - EuroPark ja linn. "Meie jätkame oma lepinguliste kohustuste täitmist ja oleme jätkuvalt seisukohal, et oleme teinud linnale vaieldamatult kasulikuma pakkumise. Kõik on nii, nagu peab, ka seadustele vastavalt," sõnas Lember.
  EuroPark on riigihanke tulemuse vaidlustanud kahel korral riigihangete ametis ja leiab, et Falcki pakkumine ei vasta pakkumise kutse dokumentides esitatud nõuetele.
  Esimesel korral rahuldas riigihangete amet EuroPark Finland Oy vaide, Tallinna transpordiamet aga eiras seda ja kuulutas Falcki pakkumise nõuetele vastavaks. Seejärel tegi EuroPark uue, sisuliselt sama vaide ja esitas selle uuesti riigihangete ametile.
  Siis aga leidsid linna juristid, et riigihangete amet pole sobiv instants seda vaiet üle vaatama, põhjendades otsust sellega, et parkimise korraldamise ja kontrollimisteenuse puhul on tegemist halduslepinguga ja riigihangete ametil puudub õigus kontrollida ja määrata hanketingimusi.
  Riigihangete amet taandas end asja käsitlemisest ja sama päeva õhtuks, kui sellekohane kiri EuroPark Finland Oy kätte jõudis, oli linn Falckiga hankelepingu juba sõlminud.
  Nii jõudiski asi kohtukulli ette.
  Varemalt on EuroPark Estonia OÜ tegevjuht Karol Kovanen Äripäevale öelnud, et EuroPark ei lepi enne, kui selgus majja jõuab ja käes on lõplik lahendus.
  "Eesmärk ei ole jäärapäiselt võidelda ja kaebusi välja mõelda, tegu on sisuliselt ühe ja sama vaidega, mida mitmendat korda esitame," on põhjendanud Kovanen.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Toidutööstuse juht: uus reaalsus on oluliselt kallim
Väga tõenäoliselt mõjutab alanud toormete hinnaralli toiduhindu nii sügisel kui ka 2023. aastal, kirjutab toidutööstusettevõtte Orkla Eesti juhatuse esimees Kaido Kaare vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Väga tõenäoliselt mõjutab alanud toormete hinnaralli toiduhindu nii sügisel kui ka 2023. aastal, kirjutab toidutööstusettevõtte Orkla Eesti juhatuse esimees Kaido Kaare vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Homsest saab kaubelda Punktide aktsiatega
Punktid Technologies vastab Nasdaq Tallinna teatel kõigile börsil noteerimise tingimustele ning kauplemine võib First Northi alternatiivturul alata neljapäeval.
Punktid Technologies vastab Nasdaq Tallinna teatel kõigile börsil noteerimise tingimustele ning kauplemine võib First Northi alternatiivturul alata neljapäeval.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Netflix koondas tulude langemise tõttu 150 inimest
Netflix koondas töötajad vaid kuu aega pärast seda, kui teatas, et kaotas esimest korda viimase kümnendi jooksul tellijaid.
Netflix koondas töötajad vaid kuu aega pärast seda, kui teatas, et kaotas esimest korda viimase kümnendi jooksul tellijaid.
Soome suur automüüja läks rootslastele
Soome autokaubanduses toimuvad suured muutused, sest üks selle peamisi tegijaid Laakkoneni autokontsern müüakse kogu tegevusega Rootsi, kirjutab Kauppalehti.
Soome autokaubanduses toimuvad suured muutused, sest üks selle peamisi tegijaid Laakkoneni autokontsern müüakse kogu tegevusega Rootsi, kirjutab Kauppalehti.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.