18. september 2006 kell 11:44

Käo: valitsuse otsus aktsiad osta ei olnud üllatav

BRSi osanik ja esindaja Jüri Käo hinnangul saab kuu jooksul selgeks, kas riik ostab raudtee aktsiad ning millise hinnaga ostab.

„Riik võttis Suprema, kellel on BRSi mandaat, poolt tehtud pakkumise vastu ning otsustas selle järgi. Seda, et see otsus mind üllatanud oleks ei saa öelda. Tegemist oli poliitilise ja mitte majandusliku otsusega. Varasemalt oli tegemist poliitikute omavahelise jagelemisega, kus majanduslikele aspektidele ei mõeldud,” sõnas Käo.

Käo lisas veel, et hinda ning selle vastuvõetavust ta kommenteerida ei saa.

„Peaminister Ansip ütles, et presidendi valimise ajaks jäetakse asi sinnapaika ning lõpplikku ostuotsuse tulemise aega ei tea. Kuid kui riik osutub ostjaks ning raha tuleb lisaeelarvest on tegemist avaliku infoga ning saab ka hinna välja öelda,” sõnas Käo.

Kinnitamata andmetel on riik kinnitanud BRSi ostusummaks 2,5 miljardit krooni.

Hetkel kuum