27. september 2006 kell 8:35

Venemaa tahab keelata firmanimedes Venemaaga seotud sõnad

Esimese lugemise Venemaa riigiduumas läbis seaduse projekt, mis keelab alates 2008. aastast kasutada firma ja brändi nimedes sõnu Venemaa või teiste Vene föderatsioon subjektide nimesid.

Õigus kasutada riigi, mõne linna või piirkonna nime on vaid ettevõtetel, kelle aktsiatest vähemalt 75% kuulub riigile. Seadusemuudatus puudutaks näiteks Peterburis 1500 ettevõtet ning need ettevõtted peaksid läbima rebrandingu kampaania, kirjutas dp.ru.

Peterburi kinnisvarafirma Peterburgskaja Nedvižimost asepresident Vjatšeslav Semenko ütles, et nad ei kavatse ära oodata kuni seadus jõustub, vaid alustavad rebrandingu kampaaniaga juba praegu.Peterburi telekanali TRK Petersburg juht Marina Fokina ei osanud veel öelda, kuidas kavatsetakse telekanali nime muuta, millest 18,5% kuulub linnale.

Uue brändi loomine ja arendamine võib ettevõtetele maksma minna 2- 12 miljonit krooni.

Hetkel kuum