27. september 2006 kell 9:42

Russian Estonian Rail Services: meie nime muutmise pärast ei muretse

Ettevõtte Russian Estonian Rail Services peadirektor Ervin Hasselbach ei kavatse nende ettevõtte võimaliku nimevahetuse pärast praegu ettevalmistusi tegema.

Hasselbach ei olnud enda sõnul kuulnud riigiduuma seaduseelnõust, mis keelaks alates 2008. aastast kasutada firma ja brändi nimedes sõnu Venemaa või teiste Vene föderatsioon subjektide nimesid. Tema sõnul on tegu praegu vaid seaduseelnõuga ning eelnõu alusel ei hakka nad praegu midagi ettevõtma. Samas mõned ettevõtted Venemaal viivad juba praegu läbi rebrandingu kampaaniat.Hasselbach ütles, et kui vastav seadus jõustub, siis peab ka nende ettevõte nime muutma.Ta ei osanud öelda palju selline võimalik nimevahetus võiks neile maksma minna. "Palju see nüüd maksma ei läheks. Arvatavasti tuleks mõmed riigilõivud ära maksta," ütles Hasselbach.

Esimese lugemise Venemaa riigiduumas läbis seaduse projekt, mis keelab alates 2008. aastast kasutada firma ja brändi nimedes sõnu Venemaa või teiste Vene föderatsioon subjektide nimesid. Õigus kasutada riigi, mõne linna või piirkonna nime on vaid ettevõtetel, kelle aktsiatest vähemalt 75% kuulub riigile. Seadusemuudatus puudutaks näiteks Peterburis 1500 ettevõtet ning need ettevõtted peaksid läbima rebrandingu kampaania, kirjutas dp.ru.Russian Estonian Rail Services ehk RERS (endine SFAT), tegeleb raudteevedudega Venemaal.

Hetkel kuum