9. oktoober 2006 kell 9:14

Mihkelson: Politkovskaja tapeti Putini sünnipäeval

Riigikogu väliskomisjoni aseesimees Marko Mihkelson ütles hommikutelevisioonis, et selliste võimude juures, kes praegu Venemaad valitsevad, ajakirjanik Anna Politkovskaja mõrva ilmselt ei lahendata.

Mihkelson rääkis, et Venemaa president Vladimir Putin, kelle sünnipäeval Politkovskaja tapeti, ja teised Kremli ametlikud võimud ei ole siiamaani teinud ühtegi avaldust. "See juba näitab ükskõiksust ja vaevalt, et tegemist on šokiga. Ma arvan, et Venemaal on alates 1999. aastast toimunud väga palju selle nimel, et võimu võtta ja võimu hoida ja selle nimel ei ole kokku hoitud inimeludega."

Samuti lisas Mihkelson ETV saates Terevisioon, et Venemaal on tapetud päris mitmeid tuntud ajakirjanikke ja ühegi tapmisloo juures pole seni selgust tulnud.

Tema sõnul võisid Anna Politkovskaja surma soovida paljud isikud. "Oma uurimisartiklites on ta teinud väga palju meelehärmi nendele, kelle jaoks Tšetšeenia sõda, ükskõik kas poliitiliselt, majanduslikult või musta äri mõttes, on väga kasulik kriisikolle."

Ta lisas, et reaalselt võimalikuks osutuvad sellised mõrvad nagu Anna Politkovskaja tapmine ikkagi ühiskondades, kus tolerants vaba sõna, demokraatia ja inimvabaduste vastu puudub.

Hetkel kuum