Lugeja: kus on riigikogulaste eetiline piir?

Annika Matson 27. oktoober 2006, 10:28

Üks lugeja kirjutas tänase Äripäva artikli
"Edevad kaanid" tagasisideks ajakirjanikule: "Kus küll on nende inimeste
eetiline piir, kes niimoodi maksumaksja raha raiskavad?"

Mehe kirjas seisis: "Olen täiesti nõus Teiega, et tegelikult on nö esinduskulude hüvitamine kaotanud igasuguse kontrolli ning seda kasutavad kurjasti ära väga mitmed inimesed. Sellest hoolimata on mul tunne, et lisaks nö edevatele kaanidele istub Toompeal teatud hulk ka korralikke rahvasaadikuid, kes võtavad tõsiselt oma tööd ja suudavad ära elada sellest palgast, mis neile makstakse. Loodetavasti on olemas rahvasaadikuid, kes ei pea võimalikuks ega ka vajalikuks oma hommikust vorstivõileiba esinduskuludesse kanda."

Lugejal oli ajakirjanikule ka ettepanek: "Sellest tulenevalt ongi minu ettepanek, et kas Teie arvates oleks hea Äripäeva poolt sarnaselt tänase negatiivse edetabeliga koostada vastupidine edetabel, et kes riigikogu liikmetest on seda esinduskulude võimalust kõige vähem kasutanud. Ehk annaks nende inimeste toomine avalikkuse ette kindlustunde valijatele, et teatud hulk Eesti poliitikuid teevad oma tööd ka tõsiselt (juhul kui neid tõesti on). Võibolla teeniks selline edetabel ka ühiskonna huve ning ei kaugendaks rahvast poliitikast, mida paratamatult, ja täiesti arusaadavalt, tänase ariktliga sarnased kirjutised teevad."

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. October 2006, 10:27
Otsi:

Ava täpsem otsing