Ristmikukaamerate pilt mobiiltelefonides aitab vältida ummikuid

31. oktoober 2006, 14:22

AS EMT, Tallinna linnavalitsuse ja AS
Signaal koostöös on Tallinna ristmikukaamerate pilt nüüd kättesaadav ka
mobiiltelefonis, teatas linnavalitsus.

"Mobiilne liikluspilt Tallinna ristmike kaameratest aitab linnakodanikel ja külalistel paremini sõidumarsruute valida, tagab kogu liikluse sujuvama kulgemise ja distsiplineerib autojuhte " ütles Mutli. "Ristmikukaameratest nähtu analüüs näitab, et ristmikel toimub massiline LE nõuete rikkumine. Näiteks Pärnu maanteel on õhtusel tipptunnil kuni 65 punase fooritule eiramist tunnis," lisas Mutli. "Linna huvi on ristmikukaamerate pilt võimalikult paljudele inimestele kättesadavaks teha, seega oleme valmis võimaldama liikluskaamerate pilti kõikidele mobiilioperaatoritele," rõhutas Mutli.

Mobiilis on pilt nähtav videona. Pilt uueneb vastavalt liikluskaamera pildi uuenemisele (ca 2 korda sekundis).
Teenust saavad kasutada EMT kliendid, kelle telefon toetab voogesitust (streaming). Voogesitust toetavad kõik 3G ja osad 2G telefonid, näiteks Nokia 6230, SonyEricsson K750i, Nokia 6280, kõik Nokia E- ja N-seeriad jne. Selliseid telefone on EMT võrgus ca 50 000.

Liikluskaamerad paiknevad Tallinna kaheteistkümnel suuremal ristmikul: Russalka, Pärnu maantee-Liivalaia, Taksopark, Tartu maantee-Järvevana jne. Liikluskaamerad on jälgitavad ka internetis aadressil www.ristmikud.tallinn.ee.

Edaspidi on EMT-l plaanis rakendust täiendada, et võimaldada vanemate telefonimudelite kasutajatel näha oma mobiiltelefonis liikluskaamera infot hiljuti tehtud pildina. Pildile on juurde kuvatud pildi tegemise kuupäev ja kellaaeg, et inimene saaks olla kindel, et tegu on just praeguse hetke jäädvustusega. Seda lahendust saab kasutada enamik SurfPort teenuse kasutajaid (ca 100 000 klienti).

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
31. October 2006, 14:22
Otsi:

Ava täpsem otsing