• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Süütevedelikud on puudulikult märgistatud

  Süütevedeliku tarbijale võib jääda toote otstarbest vale mulje ja see on igal juhul lubamatu.

  Süütevedelike märgistus on segane, näiteks ühel tootel tõmbab tarbija tähelepanu suurelt esile toodud lause "Denatureeritud konjak, rumm ja viski", kuigi väikeses kirjas on lisatud "Joogiks kõlbmatu," teatas tervisekaitseinspektsioon.
  Tervisekaitseinspektsioon on analüüsinud enamlevinud süütevedelikke, et uurida nende metanooli sisaldust.
  Peale ettekirjutust, mis nägi ette valemärgistusega süütevedelik Voitkad müügist kõrvaldamist, analüüsis tervisekaitseinspektsioon ka teisi enamlevinud piirituse baasil toodetud süütevedelikke, et uurida nende metanooli sisaldust ja märgistuse nõuetekohasust.
  Metanooli sisaldavad Hot, Grilli süütevedelik, Kiviõli Keemiagruppi Süütevedelik, süütevedelik Sassi-Matsi ja Grill Polar Light.
  Süütevedelike märgistuse nõuetekohasusele vastavuse uurimine jätkub ning rikkujatele tehakse vajalikud ettekirjutused.
  Tervisekaitseinspektsioon hoiatab inimesi, et nad ei tarbiks salaalkoholi ega vedelikke, mis pole mõeldud joomiseks. Kemikaalidega tuleb ettevaatlikult ümber käia ja kasutada neid vastavalt otstarbele ja kasutusjuhendile, täites kõiki märgistusel olevaid ettevaatusabinõusid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Aimar Ventsel: Kesk-Aasia õppetund – autoriteet pole jumalast antud
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Naftaturgu suunab 61aastase inseneri käsi
Naftaturg on keerulise 2021. aasta läbinud suuremate hüpeteta – otsekui suunaks kellegi käsi toornafta hinda rahulikult, kuid kindlalt ülesmäge. Selle käe omanik on 61aastane naftainsener ja kuningapoeg, Saudi Araabia energeetika­minister Abdulaziz bin Salman Al Saud.
Naftaturg on keerulise 2021. aasta läbinud suuremate hüpeteta – otsekui suunaks kellegi käsi toornafta hinda rahulikult, kuid kindlalt ülesmäge. Selle käe omanik on 61aastane naftainsener ja kuningapoeg, Saudi Araabia energeetika­minister Abdulaziz bin Salman Al Saud.
Heiki Einpaul: kõige kõvema kisaga pole alati kõige suurem probleem
Energia kallinemisega toimetulemise võtmelahendus on säästlikumad ja alternatiivsed lahendused ning need, kes ainult virisevad ja abi nõuavad, jäävadki lõpuks hammasrataste vahele või õpivad efektiivsemalt taotlusi kirjutama, ütleb masinaehitusettevõtte Hekotek omanik Heiki Einpaul tööstusjuhtide küsitluse vastuses.
Energia kallinemisega toimetulemise võtmelahendus on säästlikumad ja alternatiivsed lahendused ning need, kes ainult virisevad ja abi nõuavad, jäävadki lõpuks hammasrataste vahele või õpivad efektiivsemalt taotlusi kirjutama, ütleb masinaehitusettevõtte Hekotek omanik Heiki Einpaul tööstusjuhtide küsitluse vastuses.
Endised kolleegid läksid Ukraina hanke pärast kaklema
Kaks Eesti ettevõtet vaidlevad tuntud Ukraina riigiettevõtte Antonov korraldatud hanke üle. Mõlemad süüdistavad teineteist ebaausas mängus.
Kaks Eesti ettevõtet vaidlevad tuntud Ukraina riigiettevõtte Antonov korraldatud hanke üle. Mõlemad süüdistavad teineteist ebaausas mängus.