Mariliis Pinn • 31. oktoober 2006 kell 15:23

Süütevedelikud on puudulikult märgistatud

Süütevedeliku tarbijale võib jääda toote otstarbest vale mulje ja see on igal juhul lubamatu.

Süütevedelike märgistus on segane, näiteks ühel tootel tõmbab tarbija tähelepanu suurelt esile toodud lause "Denatureeritud konjak, rumm ja viski", kuigi väikeses kirjas on lisatud "Joogiks kõlbmatu," teatas tervisekaitseinspektsioon.

Tervisekaitseinspektsioon on analüüsinud enamlevinud süütevedelikke, et uurida nende metanooli sisaldust.

Peale ettekirjutust, mis nägi ette valemärgistusega süütevedelik Voitkad müügist kõrvaldamist, analüüsis tervisekaitseinspektsioon ka teisi enamlevinud piirituse baasil toodetud süütevedelikke, et uurida nende metanooli sisaldust ja märgistuse nõuetekohasust.

Metanooli sisaldavad Hot, Grilli süütevedelik, Kiviõli Keemiagruppi Süütevedelik, süütevedelik Sassi-Matsi ja Grill Polar Light.

Süütevedelike märgistuse nõuetekohasusele vastavuse uurimine jätkub ning rikkujatele tehakse vajalikud ettekirjutused.

Tervisekaitseinspektsioon hoiatab inimesi, et nad ei tarbiks salaalkoholi ega vedelikke, mis pole mõeldud joomiseks. Kemikaalidega tuleb ettevaatlikult ümber käia ja kasutada neid vastavalt otstarbele ja kasutusjuhendile, täites kõiki märgistusel olevaid ettevaatusabinõusid.

Hetkel kuum