Suurbritannia kardab Rumeenia ja Bulgaaria pätte

01. november 2006, 12:25

80-85% Suurbritannia sularahaautomaatide
röövidest on Rumeenia jõukude sooritatud, kirjutas The Sun.


Samas võib kuritegevuse olukord Suurbritannias veelgi halveneda. Briti lehe Suni info põhineb Briti valitsuskabineti salajasel memol, kus hoiatatakse, et praegused sulid võivad värvata uusi sisserändajate seast, kui Rumeenia ja Bulgaaria ühineb jaanuaris Euroopa Liiduga.
Salajane dokument, mida õnnestus Sunil näha, ennustab laastavat tõusu tänavavägivallas, inimkaubanduses, prostitutsioonis, maksukelmustes ja sularaha pettustes.


Dokumendis viidatakse kahele lisanduvale Ida-Euroopa riigile kui A2 riikidele. Dokumendis seisab, et "politsei on lõpule viinud A2 potentsiaale ohu hindamise kõigile Suurbritannia kuritegevuse tasanditele."
"On olemas oht, et inimeste vaba liikumine julgustab inimesi Bulgaariast ja Rumeeniast tulema Suurbritanniasse, kus osa neist inimestest võivad liituda olemasolevate organiseeritud kuritegevuse gruppidega," märgitakse dokumendis.


Toimiku koostasid immigratsiooniminister Liam Byrne ja Euroopa Liidu minister Geoff Hoon. Vastavat dokumenti on näidatud juba peaminister Tony Blairile ja siseminister John Raidile.
Dokumenti on näinud ka Briti julgeolekuteenistuse ja Scotland Yardi juhid.


Rumeenial ja Bulgaarial on kokku umbes 30 miljoni suurune rahvastik, mis saab järgmise aasta jaanuarist vaba voli siseneda Suurbritanniasse. Kardetakse, et tuhanded sisserändajad võivad kaduda mustale turule ja hakata tegutsema organiseeritud kuritegevuse heaks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. November 2006, 13:38
Otsi:

Ava täpsem otsing