2. november 2006 kell 6:45

Bushi külaskäik peatab Tallinnas elu

USA presidendi George W. Bushi turvalisuse huvides suletakse 28. novembril liiklus kõigil Tallinna kesklinna tähtsamatel tänavatel, kirjutas SL Õhtuleht.

Väidetavalt ööbib president Bush kas Olümpias või Radisson SASis. "Hotelli ümbruse turvatsooni sulgemisel rakendatakse meetmeid, mis tagavad kõrge üldise turvalisuse. Kindlasti ei saa tegemist olema politseilindiga. Ala suletakse tõketega, mis välistavad täielikult sõidukite liikluse," kinnitab Julgestuspolitsei direktori Ivar Prits. Kuuldavasti veetakse hotelli viivatele teeotstele betoonikamakad.

Julgestuspolitsei direktori Ivar Pritsi sõnul on jalakäijate ja sõidukite liikumine tol õhtul häiritud lennujaamast kesklinna ja Kadriorgu viivatel tänavatel. Bushi kolmnurkses liikumispiirkonnas ei tohi olla ühegi lihtinimese autot, aga ka mitte bussi, trammi ega trolli. Jalakäijadki tõrjutakse kaugele eemale.

Kui kesklinnas töötav tallinlane teisipäeva hommikul kell 7.30 veel tööl pole, siis ta sinna suure tõenäosusega sel päeval niipea ei jõuagi."Liiklust piiratakse 28. novembril orienteerivalt alates kella 7.45 ja piirangud kestavad lühikeste vaheaegadega kuni kella 14. Vajadusel korraldatakse ümber ka ühissõidukite liiklus - sellest informeerime kindlasti aegsasti. Presidendi liikumisteel suleb politsei liikluse umbes pool tundi varem, pikematel teelõikudel kuni tunniks," kirjeldab Ivar Prits visiidipäeva.

USA president George W. Bush jõuab Eestisse teisipäeva, 27. novembri õhtul umbes kell 22.00. SL Õhtulehe andmeil sõidab ta pärast Air Force One'ilt maha astumist otsejoones hotelli. Ametlikud kohtumised on planeeritud 28. novembriks.

Hetkel kuum