• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Bushi külaskäik peatab Tallinnas elu

  USA presidendi George W. Bushi turvalisuse huvides suletakse 28. novembril liiklus kõigil Tallinna kesklinna tähtsamatel tänavatel, kirjutas SL Õhtuleht.

  Väidetavalt ööbib president Bush kas Olümpias või Radisson SASis. "Hotelli ümbruse turvatsooni sulgemisel rakendatakse meetmeid, mis tagavad kõrge üldise turvalisuse. Kindlasti ei saa tegemist olema politseilindiga. Ala suletakse tõketega, mis välistavad täielikult sõidukite liikluse," kinnitab Julgestuspolitsei direktori Ivar Prits. Kuuldavasti veetakse hotelli viivatele teeotstele betoonikamakad.
  Julgestuspolitsei direktori Ivar Pritsi sõnul on jalakäijate ja sõidukite liikumine tol õhtul häiritud lennujaamast kesklinna ja Kadriorgu viivatel tänavatel. Bushi kolmnurkses liikumispiirkonnas ei tohi olla ühegi lihtinimese autot, aga ka mitte bussi, trammi ega trolli. Jalakäijadki tõrjutakse kaugele eemale.
  Kui kesklinnas töötav tallinlane teisipäeva hommikul kell 7.30 veel tööl pole, siis ta sinna suure tõenäosusega sel päeval niipea ei jõuagi."Liiklust piiratakse 28. novembril orienteerivalt alates kella 7.45 ja piirangud kestavad lühikeste vaheaegadega kuni kella 14. Vajadusel korraldatakse ümber ka ühissõidukite liiklus - sellest informeerime kindlasti aegsasti. Presidendi liikumisteel suleb politsei liikluse umbes pool tundi varem, pikematel teelõikudel kuni tunniks," kirjeldab Ivar Prits visiidipäeva.
  USA president George W. Bush jõuab Eestisse teisipäeva, 27. novembri õhtul umbes kell 22.00. SL Õhtulehe andmeil sõidab ta pärast Air Force One'ilt maha astumist otsejoones hotelli. Ametlikud kohtumised on planeeritud 28. novembriks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Aimar Ventsel: Kesk-Aasia õppetund – autoriteet pole jumalast antud
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Naftaturgu suunab 61aastase inseneri käsi
Naftaturg on keerulise 2021. aasta läbinud suuremate hüpeteta – otsekui suunaks kellegi käsi toornafta hinda rahulikult, kuid kindlalt ülesmäge. Selle käe omanik on 61aastane naftainsener ja kuningapoeg, Saudi Araabia energeetika­minister Abdulaziz bin Salman Al Saud.
Naftaturg on keerulise 2021. aasta läbinud suuremate hüpeteta – otsekui suunaks kellegi käsi toornafta hinda rahulikult, kuid kindlalt ülesmäge. Selle käe omanik on 61aastane naftainsener ja kuningapoeg, Saudi Araabia energeetika­minister Abdulaziz bin Salman Al Saud.
Heiki Einpaul: kõige kõvema kisaga pole alati kõige suurem probleem
Energia kallinemisega toimetulemise võtmelahendus on säästlikumad ja alternatiivsed lahendused ning need, kes ainult virisevad ja abi nõuavad, jäävadki lõpuks hammasrataste vahele või õpivad efektiivsemalt taotlusi kirjutama, ütleb masinaehitusettevõtte Hekotek omanik Heiki Einpaul tööstusjuhtide küsitluse vastuses.
Energia kallinemisega toimetulemise võtmelahendus on säästlikumad ja alternatiivsed lahendused ning need, kes ainult virisevad ja abi nõuavad, jäävadki lõpuks hammasrataste vahele või õpivad efektiivsemalt taotlusi kirjutama, ütleb masinaehitusettevõtte Hekotek omanik Heiki Einpaul tööstusjuhtide küsitluse vastuses.
Endised kolleegid läksid Ukraina hanke pärast kaklema
Kaks Eesti ettevõtet vaidlevad tuntud Ukraina riigiettevõtte Antonov korraldatud hanke üle. Mõlemad süüdistavad teineteist ebaausas mängus.
Kaks Eesti ettevõtet vaidlevad tuntud Ukraina riigiettevõtte Antonov korraldatud hanke üle. Mõlemad süüdistavad teineteist ebaausas mängus.