ÄP fototoimetus • 2. november 2006 kell 22:00

GM hakkab Ameerikas Corsat müüma

Automotive News Europe'i andmetel hakkab General Motors Ameerikas järgmise põlvkonna Opel Corsat müüma. Sellekohase vihje andis Pariisi autonäitusel GMi globaalne tootejuht Bob Lutz.

Loomulikult ei veeta Opeli brändi kui sellist Ameerikasse, vaid GM hakkab Corsat ainult sealse mandri margi Saturni kaudu müüma. Viimase mudelirivistuses on juba praegu terve rida Opeli disainitud autosid. Corsa sobiks Saturni rivistusse imehästi, see on väike, odav ja väga ökonoomne auto.

Aastaid tagasi oleks analüütikud pidanud GMi ideed viia väikeauto Ameerika turule idiootseks, kuid täna, kus suurt edu on saavutanud juba Mini, Honda Fit ja Toyota Yaris, ei kahtle selle kiiresti kasvava segmendi edus enam keegi.

GM demonstreeris alles tänavu oma uut Corsat, seega peab uue Ameerika turule mineva mudeli saabumist ootama vähemalt viis aastat.

Autor: ÄP

Hetkel kuum