• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Spekulandid löövad korterite hindu alla

  Kinnisvaraspekulantide meelisobjektid on kortermajad peamiselt Tallinna äärelinnas, kus algne hind oli soodne: Padriku rajooni majad Pirital, Liikuri maja Lasnamäel, Astangu kortermajad Õismäel, Juhkentali 17 kesklinnas ja Sütiste tee 19 Mustamäel.
  Mustamäel Põhja-Eesti Regionaalhaigla kõrval 193 korteriga majja kolitakse praegu sisse, kuid kinnisvaraportaalis City24 on müügis juba 33 korterit lisaks ERI Kinnisvara kodulehel olevale 11 korterile. Viimastest osa on üleval ka City24s, nii et müügiga tegeleva Tiit Kaarti andmetel peaks järelmüügikortereid olema 25.
  Korterite müük algas aasta tagasi hinnalt 17 000 krooni ruutmeeter ja on nüüd 29 000 krooni ERI Kinnisvara kaudu ostes. Edasimüüjad küsivad vähem. "See on seganud, sest meil endil on korterite jääk," sõnas Kaart. "Oleks meil kõik müüdud, oleks kombes."
  Sinna majja ostis kohe alguses üks eraisik kümmekond korterit. City24s müüb 11 korterit keegi Artur Vogel. Tema äripartner Aleksander rääkis, et need on tõepoolest sama inimese kortereid. Müük võtab aega, sest turg seisab. "Tähtaega ei ole mulle antud," lisas ta. Aasta tagasi maksis tema klient korterite eest 11 miljonit krooni, müügihind on 16 miljonit.
  Padriku tänaval arendatavas elurajoonis on valminud 34 maja rohkem kui 300 korteriga ja neist poolsada on City24s müügis. 2004. aasta mais oli keskmine ruutmeetri hind 17 000 krooni, nüüd kuni 40 000 krooni. City24st saab tühja korteri kätte ka 30 000kroonise ruutmeetrihinnaga.
  Arco Vara maakleri Anne Taliku sõnul on kohati näha, et spekulandid küsivad madalamat hinda, aga sellegipoolest ei lähe müük kiirelt. "50 korterit kindlasti pole müügis, vaid osa on mitme maakleri käes korraga," täpsustas ta.
  Kortermajad Astangu tänaval valmivad aastavahetuseks, kuid juba on spekulandid odavamad korterid müüki pannud. Kokku 176 korterist on City24s müügis 21. Spekulandid üritavad edasi müüa võlaõiguslepinguid, et mitte korterit välja osta. "On segama hakanud küll, me eriti ei taha seda lubada," sõnas Noran KV müügikonsultant Richard Suidre. "Mina küsin 26 000 krooni ruutmeetrilt, nemad vähem," võrdles ta.
  Noran KV müüs ka kortermaja Juhkentali 17, kus Suidre hinnangul oli spekulantide käes kuni pool majast. Maja 51 korterist on järelmüügis kümme, spekulandi ja Norani hinnavahe on umbes 3000 krooni ruutmeetrilt.
  Liikuri majja kortereid müünud Uus Maa maakleri Kristjan Reinoja sõnul oli tal kümmekord klienti, kel pärast korteri ostmist tuli pähe mõte see edasi müüa. City24s on praegu müügis kümme korterit 150st.
  "Kindlasti pean varsti kaaluma hinna alandamist või soovitan klientidel oodata, kuni spekulandid on saanud korterid ära müüa, siis saab jälle kõrgemat hinda küsida," ütles Reinoja.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Raivo Kokser: ettevõtlust hävitavatest vaktsiinipassidest tuleb loobuda
Valitsus hoiab ettevõtlust ahistavast vaktsiinipassi poliitikast kinni raskesti mõistetava järjekindlusega, kirjutab väikeettevõtja Raivo Kokser (EKRE).
Valitsus hoiab ettevõtlust ahistavast vaktsiinipassi poliitikast kinni raskesti mõistetava järjekindlusega, kirjutab väikeettevõtja Raivo Kokser (EKRE).
Tehnoloogiasektor vedas USA börsi rohelisse
Tehnoloogiahiidude head tulemused sisendasid investoritele optimismi ning vedasid indekseid üles poole, vahendab Yahoo Finance.
Tehnoloogiahiidude head tulemused sisendasid investoritele optimismi ning vedasid indekseid üles poole, vahendab Yahoo Finance.
Foxway neelas konkurendi Taanis
Rootsi IT- ja nutiseadmete ringmajandusega tegelev Foxway Group, kelle raskuskese asub Tartus, omandas taanlaste Dansk Computer Center A/S-i.
Rootsi IT- ja nutiseadmete ringmajandusega tegelev Foxway Group, kelle raskuskese asub Tartus, omandas taanlaste Dansk Computer Center A/S-i.
Riigi uus radarisüsteem avab tuuleenergiale suure osa Mandri-Eestist
Kaitseministeeriumi uued radarid valmivad eelduslikult aastatel 2024 ja 2025. Kokku lähevad need maksma üle 70 miljoni euro, mille jaoks raha tuleb kaitseväe eelarve väliselt.
Kaitseministeeriumi uued radarid valmivad eelduslikult aastatel 2024 ja 2025. Kokku lähevad need maksma üle 70 miljoni euro, mille jaoks raha tuleb kaitseväe eelarve väliselt.