Börsikommentaar: investorid panustasid demokraatide võidule

07. november 2006, 09:44

USA aktsiaturul oli eile korralik
tõusupäev. Investorid spekuleerisid, et demokraadid võivad võtta tänastel
valimistel enamuse nii Esindajatekojas kui ka Senatis.

Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis ühe protsendi, 12 105,55 punktini. S P 500 indeks tõusis 1,1 protsenti, 1379,78 punktini. Nasdaq tõusis 1,5 protsenti, 2365,95 punktini.

Teiste oluliste turgu liigutavate uudiste seas oli kasvanud ülevõtmistehingute aktiivsus. Sel aastal on USAs tehtud liitumis- ja ülevõtmistehinguid 1,37 triljoni dollari väärtuses ehk 28 protsenti mullusest enam.

Ülevõtmistehingute rindelt tuli ka eile uudiseid. Microsofti asutaja Bill Gatesi investeerimisfirma Cascade LLC ja Saudi printsi Alwaleed bin Talali Kingdom Hotels International pakkusid hotelliketi Four Seasons Hotelsi aktsionäridele aktsia eest 82 dollarit rahas. Hotelliketi aktsia hind hüppas eile 29 protsenti, 82,50 dollarini.

„Me näeme üha enam ülevõtmisi, kuna meeletult palju raha otsib endale üle maailma kohta,” ütles CyberTraderi turustrateeg Ken Tower Bloombergile. „Kapital otsib kõrgemat tootlust. See on aktsiate jaoks soodne.”

Ülevõtmistehingud saavad hoogu, kuna paljud ettevõtted raporteerivad tugevaid majandustulemusi ning aktsiate hinna/kasumi suhtarvud on madalad,” ütles RNC Center Capital Managementi president Dan Genter. „Turg on alahinnatud.”

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. November 2006, 09:44
Otsi:

Ava täpsem otsing