Eesti protestib Saddam Husseini hukkamise vastu

08. november 2006, 07:51

Vastuseisuga ei looda Eesti ega Euroopa
Liit samas karistust muuta ega hukkamist vältida, kirjutas Eesti Päevaleht.

Riigikogu põhiseaduskomisjoni esimees Urmas Reinsalu kinnitas, et Husseini surmanuhtluse taunimisel on Eesti EL-i riikidega ühel nõul. Riigikogu põhiseaduskomisjoni esimees Urmas Reinsalu ütles, et õigusemõistmises ei saa üksikjuhtumitel taanduda üld-põhimõtetest ja seega on Euroopa Liidu riigid rahuaja surmanuhtluse, sealhulgas ka Saddam Husseini surmamõistmise vastu.

Vastuseis ei tähenda samas, et Eesti loodaks Husseini karistuse muutmist ja mehe hukkamata jätmist. Reinsalu selgitas, et Vatikani ja Euroopa Liidu nördinud avaldused ongi ainult arvamusavaldused ega pretendeeri õiguslike muutuste saavutamisele.

Saddam Hussein mõisteti pühapäeval, 5. novembril süüdi 1982. aastal Dujaili linnas 148 tsiviilisiku hukkamises ning talle määrati surmanuhtlus poomise läbi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. November 2006, 07:51
Otsi:

Ava täpsem otsing