Anne Oja • 9. november 2006 kell 22:00

Rimi Eesti käibe kasvu pärsivad ümberehitused

Läti Rimi netokäive kasvas jaanuarist novembrini 22,9% ning Leedu Rimil 42,6%. Kümne kuu kokkuvõttes müüs kõige rohkem kaupa Läti Rimi, 340,2 miljoni euro eest. Teisele kohale jäid Eesti kauplused, mis müüsid 282,3 miljoni euro ulatuses. Leedu Rimi kümne kuu netokäive oli vaid 153,4 miljonit eurot.

"Nii Lätis kui ka Leedus laieneb Rimi aktiivselt, avatakse uusi kauplusi," selgitas toimuvat Rimi Eesti Foodi suhtekorraldusjuht. Tänavu ehitati Eestis ümber kaks Tallinna suurkauplust, üks Haaberstis ja teine Norde Centrumis. Ümberehituste ajal olid kauplused kinni ja see annab käibenumbris tunda aasta lõpuni.

Rimi Baltic Groupi kümne kuu kogukäive oli 775,9 miljonit eurot, mis võrreldes eelmise aasta sama perioodi tulemusega tähendab 19,8protsendist käibe kasvu.

Rimi Eesti Food tegi oktoobris käivet 27,6 miljonit eurot. Läti Rimi käive oli 36,9 ja Leedu Rimi käive 16,6 miljonit eurot.

Rimi kaupluste ümberehitamine praegusele kontseptsioonile vastavaks jätkub Eestis ka tuleval aastal. Siis ehitatakse ümber kaks kauplust.

Hetkel kuum