AS Lajos omanik: veoautod pole liiklusõnnetustes süüdi

10. november 2006, 17:10

Rahvusvaheliste autovedude assossatsiooni
liikme ning transpordifirma Lajos omaniku Einar Vallbaumi sõnul ei ole
maanteedel veoautode sõitmise ärakeelamine mõistlik otsus.

Veoautode sõitmise piiramise vastu on nii rahvusvaheliste autovedude assossatsioon kui ka sisevedude assossatsioon ning kõik transpordiettevõtted.

"See on terav küsimus. Oleme assossatsiooni liikmetega seda arutanud ja oleme selle vastu. Need avariid, mis on toimunud, pole veoatode süü. Kuna me oleme ikkagi transiidimaa, ei saa sellist piirangut peale panna," kommenteeris Vallbaum.

Tema sõnul võiks sel juhul osalise piirangu peale panna laupäeval ja pühapäeval ning seda ka vaid sisevedudele. "See pole nii, et kellelgi tuleb pähe ja paneme lihtsalt keelu peale. Kihutajad ja rullnokad kihutavad teedel ju edasi, pigem peaks asjale sealt poolt lähenema, " lisas Vallbaum. Samuti saavad tema sõnul inimesed liiga kergelt juhilube kätte, millest on osaliselt tingitud ka suur liiklusõnnetuste arv.

Veoautode sõitudele üritatakse piirangut juba teist korda peale panna. "Huvitav, kas see on kellegi kinnisidee? Sel juhul võiks transiidiveod üldse ära keelata," märkis Vallbaum.

Ka AS Lajose tegevjuhi Lauri Pärna sõnul oleks veoautode sõitmise piiramine mõeldamatu."Otseselt meid see ei puudutaks, sest sõidame tavaliselt teisi teid pidi, kuid osaliselt põhjustaks see ebamugavusi ka meile. Kindlasti ka teatavat rahalist kahju, kuid midagi konkreetset hetkel välja käia ei oska," märkis Pärna.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2006, 17:09
Otsi:

Ava täpsem otsing