• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Saviliival rabatakse viietoalisi maju

  Kõige rohkem taotlusi esitati kolmetoaliste korterite ostuks, kõige suurem konkurss on aga viietoalise elamu saamiseks, kus ühe pinna kohta laekus 12 taotlust. Kokku laekus 214 elamispinna kohta 618 taotlust, millest seatud tingimustele vastas 612, teatas Merko eile.
  Merko Ehituse elamuehitusdivisjoni direktori Tiit Kuusiku sõnul jäid mõned taotlejaid lõppnimekirjast välja, sest olid esitanud küll taotluse, kuid jätsid maksmata 15% sissemakse.
  "Mõned inimesed teatasid, et teevad sissemakse pärast seda, kui on loosimine on nende jaoks edukas olnud, see oleks aga olnud ebaõiglane teiste osalejate suhtes," sõnas Kuusik.
  Korterid, millele soovijaid ei olnud, otsustati panna loosirattasse teist tüüpi korterite soovijate vahel, kes oma esimesest eelistusest ilma jäävad.
  Loosimine toimub 20. novembril siseministeeriumi, tarbijakaitseameti, Tallinna linna ning meedia esindajate juuresolekul. Pärast loosimist kinnitab korterisaajate nimekirja Tallinna elamumajandusamet, misjärel ülejäänud soovijatele tagastatakse sissemaks koos 2,75% aastaintressiga.
  Suur huvi Saviliiva elamispindade vastu tuleneb Tallinna linnavalitsuse määratud turuhinnast madalamast hinnast, mis on keskmiselt 18 341 krooni ruutmeetri kohta korterite puhul ja 19 417 krooni ruutmeetri kohta eramute puhul. Kokku rajatakse Saviliiva tee 8a ja Vabaõhumuuseumi tee 95b kinnistutele 13 kortermaja, milles on kokku 182 korterit, ning 32 pereelamut.
  Saviliiva kinnistute omanik on Tallinna linn. Merko Ehituse ja Tallinna vahel sõlmitud hoonestusõiguse lepingu alusel kannab Merko Ehitus kõik piirkonna väljaarendamisega seotud infrastruktuuri ning kortermajade ja eramute väljaehitamisega seotud kulud.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.