Saviliival rabatakse viietoalisi maju

ÄP 17. november 2006, 00:00

Kõige rohkem taotlusi esitati kolmetoaliste korterite ostuks, kõige suurem konkurss on aga viietoalise elamu saamiseks, kus ühe pinna kohta laekus 12 taotlust. Kokku laekus 214 elamispinna kohta 618 taotlust, millest seatud tingimustele vastas 612, teatas Merko eile.

Merko Ehituse elamuehitusdivisjoni direktori Tiit Kuusiku sõnul jäid mõned taotlejaid lõppnimekirjast välja, sest olid esitanud küll taotluse, kuid jätsid maksmata 15% sissemakse.

"Mõned inimesed teatasid, et teevad sissemakse pärast seda, kui on loosimine on nende jaoks edukas olnud, see oleks aga olnud ebaõiglane teiste osalejate suhtes," sõnas Kuusik.

Korterid, millele soovijaid ei olnud, otsustati panna loosirattasse teist tüüpi korterite soovijate vahel, kes oma esimesest eelistusest ilma jäävad.

Loosimine toimub 20. novembril siseministeeriumi, tarbijakaitseameti, Tallinna linna ning meedia esindajate juuresolekul. Pärast loosimist kinnitab korterisaajate nimekirja Tallinna elamumajandusamet, misjärel ülejäänud soovijatele tagastatakse sissemaks koos 2,75% aastaintressiga.

Suur huvi Saviliiva elamispindade vastu tuleneb Tallinna linnavalitsuse määratud turuhinnast madalamast hinnast, mis on keskmiselt 18 341 krooni ruutmeetri kohta korterite puhul ja 19 417 krooni ruutmeetri kohta eramute puhul. Kokku rajatakse Saviliiva tee 8a ja Vabaõhumuuseumi tee 95b kinnistutele 13 kortermaja, milles on kokku 182 korterit, ning 32 pereelamut.

Saviliiva kinnistute omanik on Tallinna linn. Merko Ehituse ja Tallinna vahel sõlmitud hoonestusõiguse lepingu alusel kannab Merko Ehitus kõik piirkonna väljaarendamisega seotud infrastruktuuri ning kortermajade ja eramute väljaehitamisega seotud kulud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 16:25

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing