21. november 2006 kell 6:09

Looderdamine on töötulemustele kasulik

Keskmisest tööpäevast kulutab töötaja kaks tundi isiklike asjade korraldamiseks, vahendab Eesti Päevaleht uudiskirja Noman America Online’i tehtud uuringut.

Loomulikult ei ole kerge avastada, kui töötaja näiteks aruande jaoks vajaliku info töötlemise asemel internetis kinopileteid tellib, arveid maksab või ajalehti loeb. Aga selge on see, et selle eest palga maksmine on liiga kulukas.

Oslo Handelshögskola uurija Birthe Kåfjord Lange arvab aga, et juhid peaks mõistlikule looderdamisele läbi sõrmede vaatama.

“On selge, et töötajad ei ole sellel ajal plaaninud midagi sisukat teha ning tegemist on n-ö puhkepausiga. Head ideed tulevad aga sageli just siis, kui aju saab lahenduste otsimisest puhata, tegeldes millegi muuga. Kui me väga täpselt jälgime, millega töötajad igal ajahetkel tegelevad, siis teevad nad ainult seda, mida on kästud teha. Suurema vabadusega kasvab loomingulisus ülesannete lahendamisel aga oluliselt.”

Hetkel kuum