21. november 2006 kell 7:17

Tartu toruprojekt venib üle tähtaja

Eelmise aasta aprillis alanud 290 miljoni kroonine vee- ja kanalisatsiooniprojekt 50+50 läheb tõenäoliselt kümmekond päeva üle tähtaja, mõnel tänaval nõuab lisaaega praaktöö ringitegemine, kirjutas Tartu Postimees.

Torustikeehituse peatöövõtja, Skanska EMV ja Merko Ehituse konsortsiumi esindaja Toomas Raja arvates pole samas ka võimatu, et kõik Tartu Veevärgiga sõlmitud lepingus loetletud tööd saavad tehtud tähtajaks, 21. detsembriks. "Kõige hullem, mida kardan, on see, kui läheb järsku külmale,» lausus Raja. «See viimane kuu on kõige kriitilisem, aga igal juhul üritame tähtajaks lõpetada.»

Tartu Veevärgi juhataja Toomas Kapp ütles, et on viimastel nädalatel muutunud Skanska ja Merko peale kurjemaks. Aardla tänavas ei suutnud firmad tööd lubatud ajaks lõpetada. Aardla, Jalaka ja Kalevi tänavas külmusid vähese soojustamise tõttu ajutised vee-torud. Korduvalt on ehitaja unustanud majaomanikke eelseisvast veekatkestusest teavitada.

Meeldivamalt poolelt märkis Toomas Kapp aga plaaniväliseid lisatöid, mida võimaldab teha erakordseiks töödeks määratud enam kui 12 miljoni kroonise reservi jääk. Leevikese ja Ülenurme tänavasse saab ehitatud uus kanalisatsioon, Raua tänavasse uus joogiveetorustik.

Hetkel kuum