K-kohukese kriminaalmenetlus lõpetati: j.o.k.k

23. november 2006, 16:12

Riigiprokuratuur lõpetas
kriminaalmenetluse, mille käigus uuriti, kas K-kohukese reklaamiga on Eesti
Keskerakond võtnud vastu varjatud annetuse.

Kaitsepolitsei poolt läbiviidud kriminaalmenetluse käigus kogutud materjalidest nähtub, et AS Idea AD ning AS Kohuke kasutasid teadlikult ära Eesti Keskerakonna sümboolikat ning nad soovisid kohukesele teha võimalikult sarnase kujundusega reklaami.

Samas ei leitud tõendeid, et Eesti Keskerakonna liikmed oleks sõlminud või tellinud nimetatud äriühingutelt K-kohukese reklaami oma valimiskampaaniaks või muul ebaseaduslikul viisil selle vastu võtnud varjatud annetusena.

Riigiprokuratuur alustas 2005. aasta detsembris kriminaalmenetlust Riigikogu korruptsioonivastase seaduse kohaldamise erikomisjoni avalduse põhjal. Erikomisjon palus kontrollida, kas K-kohukese reklaami näol oli tegemist varjatud annetuse vastuvõtmisega Eesti Keskerakonna poolt. Kriminaalmenetlus alustati karistusseadustiku paragrahvi § 402-2 alusel, mis käsitleb erakonnale tehtava annetuse vastuvõtmise keelu rikkumist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. November 2006, 16:44
Otsi:

Ava täpsem otsing