Tootside ööklubi rikub teatrimõnu

23. november 2006, 10:13

Vene Teatri külastajad ja töötajad on hädas
läbi seina kostuva Jaan ja Kati Tootsi ööklubi Astoria Palace valjuhäälse
muusikaga, mis ei lase tööd teha ja rikub teatrielamuse.

Ajaloolist hõngu täis Vene Teater, kullatud ornamendid, sametkardinad, laval käib ooperietendus. Häälepaelad on solistidel pingul nagu viiulikeeled. On teise vaatuse kulminatsioon, hingemattev ja vaikne armastusstseen. Ühtäkki kostub läbi seina ööklubi diskotümps. Saalist käib läbi kahin, inimesed vakatavad, vaatavad seina ja üksteise poole, vangutavad päid.

"Te pole ainus kannataja, me kannatame siin kõik," ütleb Vene Teatri direktor Marek Demjanov, kelle sõnul häirib ööklubist tulev muusika nii teatritöötajaid kui ka külastajaid.

Teatri haldusdirektor Raivo Tauk on müraga maadelnud juba mõnda aega. "Olen seda naudingut omal nahal tundnud, kui tümps tuleb ja etendust ei kuule," ütleb ta.

Demjanov on rääkinud ööklubi pidajate Kati ja Jaan Tootsiga, teenindusjuht on käinud ööklubis manitsemas isegi etenduse ajal.

"Teatrietendus on intiimne ja kui seal on mingi segav või häiriv faktor, lõhub see kogu teatriillusiooni," räägib Demjanov. "Meil on kokkulepe ööklubiga, et nemad alustavad oma üritusi, kui meie etendused on läbi," lisab teatrijuht.

Paraku läheb ööklubil teinekord lubadus meelest. Nii juhtus näiteks Shakespeare'i etenduse "As you like it" ajal. "Helitehnikut polnud piisavalt instrueeritud - ta keeras bassid põhja. Neil oli seal väga lõbus, kuid meie teatrikülastajatel mitte. Ööklubi vabandas," meenutab Demjanov.

Kas ööklubi omanikud ei võiks sekkuda?
"Nende jaoks on ööklubi äri, helikindluse suurendamine kulu," räägib Demjanov.

Tema sõnul on teatril rendileping firmaga Fookus-K, mille omanikud on ärimehed Urmas Past ja Juhan Kolk. Nemad omakorda rendivad ruume ööklubile ja selle pidajatele Kati ja Jaan Tootsile. Hetkel uurib teatri insener võimalikke lahendusi, raha tuleb aga teatril endal leida.

"Ma ei tegele selle probleemiga, olen passiivne omanik," toonitab ärimees Jaan Toots. "Tean, et seal mingi probleem selle muusikaga on. Tegelikult polegi vist küsimus niivõrd muusikas, vaid algusajas. See pidavat häirima vaid etenduse viimast osa," räägib Jaan Toots.

Ööklubi alustab õhtul kell 21, teatrietendused algavad aga enamasti kell 19 või 19.30. "Inimesed omavahel - ööklubi ja teater - peaksid lahenduse leidma," ütleb Toots.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. November 2006, 10:00
Otsi:

Ava täpsem otsing