28. november 2006 kell 13:25

Bush kiitis lõunasöögil Eesti-Ameerika sisejulgeolekukoostöö tõhusust

Riigikogu liige Jaanus Rahumägi kinnitas, et lisaks osalemisele ühises koalitsioonis Iraagis, on Eestil ja Ühendriikidel ette näidata väga hea ja pikka aega kestnud koostöö sisejulgeoleku valdkonnas.

"Vestlesin USA presidendiga George W. Bushiga Estonias toimunud töölõunal mõned minutid Eesti ja Ameerika sisejulgeolekukoostööst ning president kinnitas, et meie koostöö on olnud väga tõhus," kirjutas Rahumägi pressiteates. "President Bush tänas hea koostöö eest ja märkis, et tegutseme ühiste eesmärkide nimel, saavutamaks turvalisemat maailma."

Rahumägi vestles töölõunal ka presidendi julgeolekunõuniku Stephen Hadleyga, kes ütles, et Eesti kodanikele viisavabaduse saavutamine Ühendriikidega sõltub muuhulgas asjaolust, kas Kongress, kes selle üle otsustama peab, käsitleb Eestit eraldi või vaatleb üheskoos kõigi teiste Ida-Euroopa riikidega. "Uuel kongressi koosseisul on see debatt pidamata," selgitas Riigikogu liige.

"Ameerika Ühendriikide presidendi visiit on suurepärane näide Eesti ja Ameerika föderaalagentuuride koostööst, mida Eesti politseile jääb meenutama maailmatasemel kogemus. Kombeks on ka, et USA föderaalagentuurid jätavad selliste visiitide puhul kingitusena maha tehnilist varustust," lausus Rahumägi, kes Ühendriikide salateenistuse kutsel on omal ajal viibinud USA presidendi ihukaitset tagavate julgeolekutöötajate koolitusel ja juhtis nelja aasta jooksul Eesti korrakaitsejõudude USA föderaalagentuuride koostööd.

Hetkel kuum